Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Regisseur Saeed Rastaei werd veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf voor het vertonen van zijn film in Cannes

Regisseur Saeed Rastaei werd veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf voor het vertonen van zijn film in Cannes

De regisseur staat bekend om zijn films Wet van Teheran (2021) en Laila en haar broers en zussen (2022) schuldig aan “bijdragen aan oppositiepropaganda tegen het islamitische regime” in Iran.

Een rechtbank in Teheran heeft de beroemde regisseur Saeed Rastaei veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf voor het vertonen van zijn film “Laila and Her Brothers” op het filmfestival van Cannes in 2022, zo maakten Iraanse media dinsdag bekend.

film lengte, Laila en haar broers en zussen Hij schetst een beeld van een arm gezin dat op de rand van de afgrond staat, in Iran dat in een diepe economische crisis is gestort. Het is sinds de release vorig jaar in Iran verboden, naar verluidt wegens “het overtreden van de regels door zonder toestemming (…) deel te nemen aan Cannes en vervolgens aan München”.

Negen dagen cel

Saeed Rastaei en Javad Norouzbeqi werden veroordeeld wegens “bijdragen aan propaganda van de oppositie tegen het islamitische regime” in Iran. volgens GoedkeuringDe rechtbank oordeelde echter dat de twee bestuurders een twintigste van hun straf zouden uitzitten, ofwel ongeveer negen dagen, terwijl de rest “vijf jaar geschorst” zou worden.

“Tijdens de schorsing moeten de verdachten zich onthouden van activiteiten die verband houden met het gepleegde misdrijf en niet communiceren met activisten op het gebied van film”, voegde Etemad eraan toe.

Volgens de krant kan tegen de uitspraak beroep worden aangetekend binnen “twintig dagen na de datum van kennisgeving”. Saeed Rastaei, 34, is vooral bekend door het regisseren van 2021 Wet van TeheranEen detectivefilm over de drugshandel en de onderdrukking ervan door de Iraanse staat.

READ  The Voice - "Miracle", "History", "Let's Take Advantage", "I Want It Every Saturday": een aanzienlijke afwezigheid van de show verrast netizens

over zijn film Laila en haar broers en zussenOntving in mei 2022 de juryprijs van de International Federation of Film Press.

De belangrijkste artikelen