Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dieudonné: De burgemeester van Toulouse zal een bevel ondertekenen om de volgende show van de komiek te verbieden

Dieudonné: De burgemeester van Toulouse zal een bevel ondertekenen om de volgende show van de komiek te verbieden

De burgemeester van Toulouse, Jean-Luc Modinc, kondigde aan dat hij een bevel zou tekenen om Dieudonné’s optreden te verbieden. De komiek zou optreden in zijn show “Soir Sous”.

Dieudonné is persona non grata in Toulouse. De burgemeester van de stad, Jean-Luc Modinc, ondertekende op dinsdag 15 augustus een bevel om op te treden tegen de komiek, die vrijdag in de Roze Stad zou optreden als onderdeel van de tournee van zijn show “Sousse Soir”.

In verschillende steden is al een show afgelast

Volgens de gekozen functionaris is Dieudonné’s primaire doel “het verdelen van de samenleving en niet het uitoefenen van zijn vroegere beroep als kunstenaar”. voldoende doel in zijn ogen om de humorist, die in aanmerking komt als antisemiet, in zijn stad te de-representeren.

Nog steeds volgens Jean-Luc Modinc, “verbod is geen perfect instrument”, want waar Dieudonné had opgevoerd was onbekend. “Ik besloot het echter te gebruiken om de eenheid van het Republikeinse kamp en zijn onbuigzaamheid tegenover deze provocaties en gebaren aan te duiden”, voegde de gekozen functionaris eraan toe. Onze collega’s van France Bleu.

Sommige gemeenten hebben in het verleden al Dieudonné-voorstellingen afgelast, zoals Montpellier. De burgemeester van Hérault, Michael Delafosse, kwam op 5 augustus tussenbeide om een ​​show af te gelasten die een paar weken later zou plaatsvinden.

READ  Moliere: 5 cultlijnen die je zou kunnen gebruiken zonder het te weten