Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Regering vraagt ​​leger klaar te staan ​​voor brandstoftekort

Britten, bezorgd over de brandstofcrisis, haastten zich maandag naar tankstations. Het effect van “paniekaankopen” verergerde het benzinetekort.

Het Verenigd Koninkrijk heeft maandag zijn leger opgeroepen om klaar te staan ​​om te helpen met de aanhoudende brandstofcrisis van het land, na een weekend waarin angstige Britten zich naar benzinestations haastten, waardoor velen uitgedroogd raakten.

“Een beperkt aantal militaire tankerchauffeurs moet bereid zijn in te grijpen en indien nodig in te zetten om de brandstofvoorziening te stabiliseren”, zei het Energiedepartement maandagavond in een verklaring.

Het benzinetekort in het VK verslechterde maandag, nog steeds onder invloed van “paniekaankopen” van angstige automobilisten.

“Ik moet vijf verschillende benzinestations hebben gedaan” en “mijn tank is bijna leeg”, zei Lisa Wood, een automobilist die meer dan een uur wachtte bij een tankstation in de buurt van de beroemde London Bridge in het hart van Londen.

En om tegen de chauffeur te zeggen die voor iedereen wil passeren: “Ga terug naar het einde van de rij, ik sta daar nog geen vijf minuten!”. Tussen toeteren en vloeken geeft Lisa toe dat het “niet te Brits” is om opgewonden te zijn, maar “als er een crisis is, ben je niet meer te Brits.” Bij een ander tankstation, in Oost-Londen, stond maandag al om 06.30 uur een rij van 50 auto’s, omdat klanten een deel van de nacht moesten wachten.

Medische organisaties zorgen

In het hele land zijn er tekenen van “gas op” of “buiten dienst” in de buurt van benzinepompen, waarbij ongeveer 30% van de gigantische stations van BP last heeft van brandstoftekorten. Sommige Britse media hebben video’s gepubliceerd van opgewonden chauffeurs die crashen in de buurt van pompen uit angst om kapot te gaan of niet naar hun werk te kunnen gaan.

READ  Een jonge vrouw krijgt een verdwaalde kogel in haar clitoris terwijl ze ontspant in haar woonkamer

Als medische organisaties alarm slaan over de moeilijkheden die zorgverleners hebben om te reizen om hun patiënten te zien, overwegen sommige scholen terug te keren naar afstandsonderwijs als het probleem aanhoudt.

Volgens de PRA had een vereniging van brandstofdistributeurs, tot tweederde van haar leden (5.500 onafhankelijke locaties op een totaal van 8.000 stations in het land), zondag geen brandstof meer, “terwijl de andere bijna droog waren.” Maar de vereniging zegt de komende dagen “een mogelijke versoepeling van de vraag en normalisatie van de voorraden” te verwachten.

De crisis duurt al bijna een week

Vertegenwoordigers van de sector wilden hen maandag nog maar eens geruststellen dat er “volle brandstof aanwezig was bij Britse raffinaderijen”.

De situatie doet denken aan de benzinerantsoenering tijdens de energiecrisis van de jaren zeventig, of de verstopping van de raffinaderij die het land in het begin van de jaren 2000 wekenlang lamlegde.

De crisis begon midden vorige week nadat een vertrouwelijk rapport van BP naar de regering was uitgelekt, waarin de sluiting van enkele tientallen benzinestations als gevolg van brandstoftekorten werd beschreven, zoals een vertegenwoordiger van het risicobeheerorgaan klaagde.

Late leveringen en uitputting van de productvoorraad

Paniekaankopen namen snel een vlucht in het hele land en de meeste benzinestations worden nu getroffen. Het gebrek aan benzine of diesel was aanvankelijk te wijten aan een tekort aan vrachtwagenchauffeurs om het van opslagstations naar de pompen te vervoeren.

Het probleem treft ook de schappen van onder meer supermarkten, fastfoodrestaurants, bars en fietsenverkopers, die vertragingen bij de levering aan de kaak stellen en de voorraden van sommige producten opraken.

READ  Opwarming van de aarde bedreigt wereldvrede

Het tekort aan vrachtwagenchauffeurs houdt al enkele maanden aan als gevolg van de gecombineerde pandemie en Brexit, waarbij Labour de conservatieve regering van Boris Johnson beschuldigde van ‘slapen achter het stuur’ en zich niet eerder bemoeide.

De sluitingen hebben ertoe geleid dat sommige Europese chauffeurs naar huis zijn teruggekeerd en tienduizenden anderen hebben geen rijbewijs voor vrachtwagens kunnen halen omdat screeningcentra al maanden gesloten zijn.

De regering ontkent elke impact van het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie

Brexit bemoeilijkt ook immigratieprocedures, aangezien Europese werknemers zich voorheen vrij konden bewegen. De regering ontkent echter de impact van Brexit in de huidige crisis en zegt dat ook Europese landen te maken hebben met een tekort aan chauffeurs, maar de UK Road Transport Association maakt het een van de belangrijkste oorzaken van het probleem, volgens een rapport dat vorige maand werd gepubliceerd .

Op zoek naar oplossingen besloot Londen zaterdag zijn immigratiebeleid na de Brexit aan te passen en tot 10.500 werkvisa voor drie maanden toe te kennen om het tekort aan vrachtwagenchauffeurs en werknemers in belangrijke economische sectoren zoals pluimveebedrijven op te vangen.

De British Poultry Council juicht deze maatregelen toe, maar hoopt dat het niet “too little too late” is. BP van zijn kant waarschuwde dat het “tijd zou kosten voor de sector om de leveringen op te voeren en de voorraden aan te vullen”.