Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Red Bull-teambaas Christian Horner is door een intern onderzoek vrijgesproken op verdenking van ongepast gedrag

Red Bull-teambaas Christian Horner is door een intern onderzoek vrijgesproken op verdenking van ongepast gedrag

De onafhankelijke jury in opdracht van Red Bull heeft Christian Horner zojuist onschuldig verklaard. Beschuldigd, zonder dit officieel te bevestigen, van onfatsoenlijk seksueel gedrag en intimidatie, werd de Oostenrijkse Formule 1-teambaas daarom vrijgesproken door dit interne onderzoek. Dit sluit een mogelijk beroep van klager, een medewerker van Red Bull, geenszins uit.

Via een eenvoudig en beknopt persbericht maakte Red Bull woensdagmiddag laat de informatie bekend: “Het onafhankelijke onderzoek naar de beschuldigingen tegen de heer Christian Horner is inmiddels afgerond. Red Bull kan bevestigen dat de grieven zijn afgewezen. Uiteraard kan de klager in beroep gaan. Red Bull heeft alle vertrouwen in de volledige nauwkeurigheid en onpartijdigheid die dit onderzoek beheerste.” ”

Het persbericht voegde eraan toe : “Het onderzoeksrapport is vertrouwelijk en de daarin opgenomen privé-informatie over de betrokken partijen en bij het onderzoek betrokken derden blijft eveneens vertrouwelijk. Uit respect voor de deelnemers worden verder geen opmerkingen gemaakt. Red Bull zal blijven streven naar het handhaven van de hoogste normen op het gebied van arbeidsverhoudingen. »

Ongemakkelijk tijdens tests voorafgaand aan het seizoen

Er zijn geen details onthuld over de inhoud van de beschuldigingen of de verdedigingsargumenten van Christian Horner. De zaak ging niet verder dan de bron van het lek, wat de Nederlanders dagelijks toegaf De Telegraaf Om vanaf 5 februari exclusief de opening van een onderzoek en de beschuldigingen van een Red Bull-medewerker tegen haar baas bekend te maken.

READ  LIVE - Mercato: Textor ontkent 'nepnieuws' en houdt vol dat de overname van OL nog steeds relevant is

De teambaas was in Bahrein voor de wintertests (21-23 februari) en zorgde ervoor dat hij burgerkleding droeg in de Red Bull-garage, waarbij hij camera's vermeed en geheimhouding op het circuit handhaafde. Terwijl hij de beschuldigingen tegen hem blijft ontkennen. Aan de andere kant droeg hij het officiële uniform terwijl hij tegenover de door de Formule 1 georganiseerde persconferentie stond. Hij weigerde commentaar te geven op het lopende onderzoek en stelde zich tevreden met een snelle opheldering van het dossier. Het is nu klaar.

Een snelle oplossing gewenst door Formule 1-bazen en Red Bull-partners. Te beginnen met Ford, de toekomstige Amerikaanse motorfabrikant voor het Oostenrijkse team. Dat zegt Ford-topman Jim Farley in een brief aan Red Bull “Ons bedrijf raakt steeds meer gefrustreerd door het gebrek aan duidelijkheid en oplossing rond de zaak Christian Horner. Ook betreuren wij het gebrek aan transparantie in het lopende onderzoek naar ons. Wij, als partner, wachten op opheldering en het volledige dossier om alle details van deze kwestie te kennen.”