Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Real Madrid-Barcelona: Xavi’s nieuwe schittering

Wat volgt er voor deze advertentie?

Toen Xavi Hernandez afgelopen november werd aangesteld als nieuwe coach van FC Barcelona, ​​hadden velen gegronde twijfels, en twee lezingen werden gevonden in de Catalaanse media. Anderzijds het potentieel grote verhaal met de leerling van Cruijff en Guardiola om de club weer op het goede spoor te krijgen. Aan de andere kant is een onervaren coach samen met een avontuur in Qatar terechtgekomen bij een club die op sportief en financieel vlak te kampen heeft. Maar zondagavond bewees de oud-middenvelder dat hij alles in huis heeft om een ​​referentie op de bank te worden.

Het moet gezegd dat het effect bijna onmiddellijk was. Na enkele aanvankelijk wat aarzelende partijen zette Barcelona de Xavi al snel zijn stappen. Zo heeft Barcelona sinds begin februari veel wedstrijden gewonnen door vier doelpunten te maken, tegen Valencia (4-1), Napoli (4-2), Athletic (4-2), Atlético (4-2) , Osasuna en Real. Madrid (4-0). Barcelona schrikt weer en wint opnieuw tegen de grote clubs, en in stijl. Naast het vinden van een zeer samenhangende offensieve animatie – grotendeels dankzij de aankomsten in de winter – blijft het team ook agressiever achter, vooral dankzij de goede teamdruk.

Het duel gewonnen tegen Ancelotti

Als velen zondagavond niet begrepen wat de Italiaanse coach van Real Madrid te bieden had, was het plan van Xavi heel duidelijk, met sterke opties, te beginnen bij de verdediging. Ronald Araujo, uitstekend in duels en één-op-één, kreeg bij afwezigheid van Dest de voorkeur boven Alves aan de rechterkant, om met name Vinicius Junior in bedwang te houden. In de hub staat Eric Garcia op één lijn met de kant van Pique. Een betaalde optie, want de voormalige City-speler was het eerste startplatform voor de aanvallen van Catalonië, met veel lange ballen die lijnen breken. Voor de rest was het een klassieker, maar we zagen een team dat hun thema van begin tot eind beheerste, zeer consistent en zelfverzekerd met en zonder de bal. In tegenstelling tot Real Madrid teleurgesteld…

READ  Hij wees een brutaal aanbod van de Engelse Premier League voor Paqueta . af

En zelfs als het niet van vandaag is, krijgen we ook de bevestiging dat de Catalaan het potentieel van zijn troepen weet te benutten. Binnen een paar weken wist hij animaties te maken over Ferran Torres, Aubameyang en Dembele. Twee nieuw aangekomen spelers en één speler die leek te verliezen van Barcelona. Items zoals Adama Traoré of Gavi werken ook goed wanneer ze worden gebruikt. Dit alles, met Pedri als leider die van wedstrijd naar wedstrijd vordert. Om nog maar te zwijgen van de ogenschijnlijk met pensioen zijnde leidinggevenden zoals Jordi Alba, Pique of Busquets, die eindelijk meer dan bevredigende prestaties hebben kunnen leveren. Het lijdt geen twijfel dat Xavi wonderen verricht!