Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Razer Book 13 review: een sobere ultrabook met een tastbaar formaat

Er hangt een sfeer van déja vu als je naar Razer’s Book 3 kijkt. De aluminium omslag uit één stuk doet duidelijk denken aan een bepaalde MacBook Pro. Boek 13 is echter meer congruent met de vlakke oppervlakken en de vier afgeronde hoeken goed.

Als het eenmaal niet is aangepast, maken we hier gebruik van een zeer discreet ontwerp van de kant van Razer. © Digitaal

Het openen gebeurt met één vinger. Wees voorzichtig, de hoes is magnetisch, dus u moet helpen. Eenmaal geopend, onthult Book 13 een 13,5-inch scherm met ultrasmalle randen, waardoor de bezettingsgraad volgens onze berekeningen stijgt tot iets meer dan 90%.

Het toetsenbord tussen de twee koptelefoons bestaat uit witte toetsen. Het heeft duidelijk RGB-achtergrondverlichting en kan naar wens worden aangepast dankzij Razer Synapse-software. Bovendien past de Razer Chroma de achtergrondverlichting aan de game die je speelt aan om een ​​duidelijk onderscheid te maken tussen schakelaars en hun functies.

Razer-software herkent applicaties en verandert de achtergrondverlichting van het toetsenbord.  © Digitaal

Razer-software herkent applicaties en verandert de achtergrondverlichting van het toetsenbord. © Digitaal

Het touchpad heeft de juiste afmetingen en is zeer responsief en we hadden geen probleem met het implementeren van verschillende gebaren voor Windows 10. Zelfs slepen en neerzetten wordt gemakkelijk uitgevoerd.

De aansluitingen zijn verdeeld over elke kant van het chassis, met de Thunderbolt 4-poort, HDMI-poort en microSD-kaartlezer aan de rechterkant. Aan de linkerkant bevindt zich een tweede Thunderbolt-poort, vergezeld van een USB-poort en een combo microfoon / hoofdtelefoonaansluiting.

© Digitaal

© Digitaal

Het netwerkgedeelte wordt verzorgd door de Intel AX210-chip, waardoor wifi 6 (2400 MB / s) en Bluetooth 5.2 wordt geïntroduceerd in de Razer Book 13. De webcam heeft een 720p-definitie en is compatibel met de infraroodaccessoires. De kwaliteit van deze webcam laat veel te wensen over, maar de gezichtsherkenning om je sessie te ontgrendelen werkt probleemloos.

De ultrabook wordt gekoeld door twee ventilatoren aan weerszijden van het chassis. Onder het chassis bevinden zich twee grote openingen die zorgen voor de toevoer van frisse lucht, en de warme lucht wordt in het gedeelte ter hoogte van het scharnier gezogen.

De ventilatoropeningen contrasteren met de rest van het ontwerp.  © Digitaal

De ventilatoropeningen contrasteren met de rest van het ontwerp. © Digitaal

Na 15 minuten coderen in HandBrake, zagen we een maximale temperatuur van 44 ° C net boven het toetsenbord. Op het niveau van de laatste bevindt de piektemperatuur zich in het midden – we kunnen ook de aanwezigheid van fans raden. Het touchpad blijft onder alle omstandigheden koel bij 32 ° C.

De ventilatie lijkt niet te zijn verbeterd.  © Digitaal

De ventilatie lijkt niet te zijn verbeterd. © Digitaal

Hoewel we de Razer Book 13 vanuit thermisch oogpunt niet veel hoeven te verwarren, vergist het zich in termen van geluidsoverlast. Zelfs als de computer niet in gebruik is, blijft de ventilatie het grootste deel van de tijd actief, hoewel het geluidsniveau laag is, maar toch veel lawaai maakt. Gewoon op internet surfen of een video kijken zou zonder ventilatie mogelijk moeten zijn. Na 15 minuten versleuteling is de ventilatie goed en echt akoestisch met een aflezing van 37dB en 50cm vanaf het toetsenbord. Het is dus een zeer hoorbare ademhaling. We zijn absoluut verre van computerpesten de spellenMaar er moet rekening worden gehouden met het fenomeen.

Kleine schaalbaarheid, veel zegels: Razer houdt niet van doe-het-zelvers.  © Digitaal

Kleine schaalbaarheid, veel zegels: Razer houdt niet van doe-het-zelvers. © Digitaal

Het ontmantelen van de Razer Book 13 is niet echt een probleem. Nadat u de tien Torx-schroeven hebt verwijderd, moet u de twee lipjes aan de achterkant van het touchpad losmaken en tenslotte de behuizing voorzichtig optillen om het derde lipje op het moederbord naar buiten te brengen.

De evolutiemogelijkheden van de Razer Book 13 zijn zeer beperkt, omdat alleen de batterij en SSD verwijderd kunnen worden. We merken ook op dat alles wat uitwisselbaar is, is uitgerust met afdichtingen op boutniveau. Blijkbaar wil Razer echt niet dat je je vingers in zijn boek 13 steekt.

Onze Razer Book 13-test wordt aangedreven door een Intel Core i7-1165G7-processor met crossover quad-cores die tot 4,7 GHz kunnen halen. Alles gaat vergezeld van 16 GB RAM en 256 GB SSD.

Vergeet niet om de prestatiemodus in Razer Synapse te activeren om optimaal te profiteren van de Core i7-1165G7.  © Digitaal

Vergeet niet om de prestatiemodus in Razer Synapse te activeren om optimaal te profiteren van de Core i7-1165G7. © Digitaal

De Intel Core i7-1165G7 is nu een processor die we zo goed kennen omdat de Razer Book 13 de zevende machine in onze handen is waarmee we uitgerust zijn. Naarmate onze tests vorderden, merkten we dat de prestaties ervan voornamelijk afhangen van de instellingen die door de fabrikant zijn toegepast. Dus in de Acer Swift 3x krijg je een score van 74, terwijl hij in de HP Spectre x360 slechts een piek heeft van 49. De Razer Book 13 scoort een 68e benchmark met de Core i7-1165G7 door de prestatie-instelling in Synapse, Razer’s management software.

Vreemd genoeg is de Razer Book 13 basic in gebalanceerde modus, wat de processor beperkt tot een TDP van 20 watt, terwijl Razer een TDP van 35 watt had gepland. Het zal nodig zijn om over te schakelen naar de prestatiemodus om de laatste te krijgen. Zo is onze index geëvolueerd van 60 in gebalanceerde modus naar 68 in prestatiemodus. Dit is vooral handig voor toepassingen met meerdere threads.

In onze niet-gamer pc-game, Noteer en observeer En de Diablo 3, Razer Book 13 doet het uitstekend. Onder Diablo 3 Met alle details ingesteld op maximale Full HD-resolutie, vonden we gemiddeld 63 frames per seconde, terwijl dat minder is dan Noteer en observeer We krijgen 68 fps met een minimum aan details.

Onze editie van Book 13 IPS-aanraakpanelen met een breedte van 1920 x 1200 pixels. Zoals we hierboven een beetje zagen, ligt de bezettingsgraad bijna 90% dankzij het 16:10 formaat en overal hele fijne randen.

Een bezettingsgraad van 90% en een cijfer van 16:10 is tastbaar.  © Digitaal

Een bezettingsgraad van 90% en een cijfer van 16:10 is tastbaar. © Digitaal

Onder onze sonde is IPS-bord van goede kwaliteit. Delta E is dus veel lager dan 3 met 1,3 metingen. Het contrast is iets lager dan het gemiddelde van computers die zijn getest met 1450: 1 – niets alarmerends dus – en de temperatuur is iets hoger dan een ideale videostandaard (6550 K) met een meting van 6721 K. Het plaatresidu heeft gemiddeld 23 ms. Ondanks zijn glanzende afwerking heeft de Razer Book 13 een vrij lage reflectie van 25,1%. De door Razer toegepaste antireflectiebehandeling is dus van zeer goede kwaliteit. Glanzende tegels zonder bewerking krijgen meestal een waarde van 50%, terwijl goede matte tegels ongeveer 15% claimen.

De helderheid van het paneel is ook ver boven het gemiddelde (352 cd / m2) met een waarde van 452 cd / m2. Merk op dat Book 13 is uitgerust met een omgevingslichtsensor waarmee je dat op het bord kunt veranderen.

Van links naar rechts, gammacurve, kleurtemperatuur en delta E. © Les Numériques

Van links naar rechts, gammacurve, kleurtemperatuur en delta E. © Les Numériques

Omzeil de vergrendelingsschakelaar niet.  Transformatie.  © Digitaal

Omzeil de vergrendelingsschakelaar niet. Transformatie. © Digitaal

Razer had een goed idee om de luidsprekers naast het toetsenbord te plaatsen, zodat je ze tijdens het typen niet meer met je handen hoefde te bedekken, of zelfs op de houder hoefde te vertrouwen voor de geluidskwaliteit. Laat u niet misleiden door de grootte van de roosters, want de luidsprekers bezetten slechts het onderste derde deel. Luister, het geluid is correct, de bas is zoals gewoonlijk afwezig en bij hoog volume is de kwaliteit er niet meer. Vervorming wordt ook op volledige grootte gemarkeerd.

De hoofdtelefoonuitgang is geschikt voor monitoren.  © Digitaal

De hoofdtelefoonuitgang is geschikt voor monitoren. © Digitaal

Aan de andere kant is de koptelefoonuitgang van de Razer Book 13 erg goed gemaakt met een hoog uitgangsniveau van 230 mVRMS, wat ideaal is voor het aansluiten van monitoren. Het dynamisch bereik en de vervorming zijn gemiddeld, met onderstaande interferentie.

Het Razer Book 13 meet 29,5 x 19,8 cm groot, wat iets kleiner is dan een A4-vel en 1,5 cm dik. Hij weegt 1,38 kg op onze weegschaal en het gewicht van de oplader is 65 watt met netsnoer 309 gram. Met deze afmetingen past de Razer Book 13 uiteraard in elke rugzak. Het spijt ons echter dat er een hoofdkabel is en we hadden de voorkeur gegeven aan de bloktype-oplader, vooral omdat de oplader zelf erg compact is.

De oplader is compact en het netsnoer is veel lager.  © Digitaal

De oplader is compact en het netsnoer is veel lager. © Digitaal

Uitgerust met een 55-watt batterij, bereikt de Razer Book 13 8 uur en 47 minuten autonomie met ons gebruikelijke protocol (Netflix onder Chrome met een helderheid van 200 cd / m² en koptelefoon aangesloten op 50% van het volume) Comfortabele autonomie die je zou moeten in staat zijn om een ​​beetje uit te breiden door over te schakelen naar de energiebesparende modus van Synapse om u de hele dag door te laten gaan.

READ  Les restes d'une fusée SpaceX vont s'écraser sur la Lune debuut mars