Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

RATP neemt de exploitatie van de metro en trams van Lyon over (officieel)

RATP neemt de exploitatie van de metro en trams van Lyon over (officieel)

Het gerucht is geen gerucht meer.

Deze dinsdag heeft Bruno Bernard ervoor gekozen om te bevestigen dat Keolis ter gelegenheid van de toewijzing van het TCL-netwerk het busnetwerk zal exploiteren, en dat de RATP zorg zal dragen voor de zware vervoerswijzen (metro, tram, kabelbaan, Rhônexpress, effectencontrole en infrastructuur). beheer).

Het besluit moet nog worden bekrachtigd door een stemming van de Centrale Raad van Bestuur op 28 maart, maar dit zijn de twee kandidaten die Metropoliet-president De Leon zal voordragen om de gekozen functionarissen te selecteren.

Omdat milieuactivisten een grote meerderheid hebben, wordt de aangekondigde onrust als officieel beschouwd.

“In de busarena, die het grootste aantal dealers en de hoogste jaaromzet had, was het de kwaliteit van het technische aanbod dat doorslaggevend was. In de zware busgroep hadden we twee gelijke technische aanbiedingen; het waren de totale contractkosten van bussen die het verschil maakten.”“, legt de voorzitter van Metropole en Centrale Bruno Bernard uit in een persbericht.

Daarom zal Keolis, dat al tientallen jaren het TCL-netwerk als geheel beheert, vanaf 1 januari 2025 alleen bussen en trolleybussen verzorgen, tot 2030 vóór de nieuwe oproep tot het indienen van aanvragen.

RATP Dev, bekend van het beheer van het Parijse netwerk, is de grootste winnaar in deze toewijzing door de grootste eenheid tot 2034 te exploiteren.

Wat Transdev betreft, die ook kandidaat is, vertrekt hij met lege handen.

Het valt nog te bezien wat er vanaf januari daadwerkelijk zal veranderen voor de primaire gebruiker.

X