Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Bank van Frankrijk stelt de groei voor 2024 naar beneden bij naar 0,8%

De Bank van Frankrijk stelt de groei voor 2024 naar beneden bij naar 0,8%

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >

Het instituut verwacht dat de werkloosheid zal stijgen, maar bevestigt een daling van de inflatie en een hervatting van de groei in 2025.

Terwijl de regering vorige maand haar groeivoorspelling voor 2024 met 0,4 procentpunt heeft herzien, van 1,4% naar 1%, heeft de Bank van Frankrijk op haar beurt haar schattingen gecorrigeerd. In haar ‘mid-range forecast’ die dinsdagavond werd gepubliceerd, verwacht de organisatie dat het bbp dit jaar met slechts 0,8% zal groeien, vergeleken met 0,9% eerder. De correctie is eigenlijk heel gering en kan worden verklaard door “Minder dan de groei die eind vierde kwartaal van 2023 werd gerealiseerd“. Het verschil tussen de voorspellingen van Percy (1%) en het nieuws ontvangen van de Bank of France (0,8%) is te wijten aan “Marge van onzekerheid», zegt François Villeroy de Galhau, gouverneur van de Bank of France, in een exclusief interview met Figaro .

Volgend jaar zal de groei versnellen naar 1,5% en vervolgens naar 1,7% in 2026, zoals de bank verwacht.Gedreven door gunstiger aannames over energieprijzen en financiële omstandigheden“De rentetarieven zouden in de lente al moeten gaan dalen als de inflatie vertraagt. De Bank van Frankrijk bevestigt in haar prognoses dat de prijsstijgingen zullen vertragen. De consumentenprijsindex zal, na het afgelopen jaar met 5,7% te zijn gestegen, naar verwachting Dit jaar stabiliseren op 2,5% voordat… “Het zal dalen tot 1,7% in 2025, onder de doelstelling van de Europese Centrale Bank. De lonen zullen geen drijvende kracht achter de inflatie zijn, zoals economen bij de Bank van Frankrijk verwachten”Lage salarisverhogingen op korte termijn“Deze vertraging zal de inflatie helpen bestrijden, maar kan het herstel van de consumptie vertragen.

READ  Livestream - Tesla, Volkswagen, Renault... Volg alle aankondigingen van de Autosalon van München

Wat de werkgelegenheid betreft, verwacht de bank een lichte stijging van het werkloosheidspercentage van 7,5% in 2023 naar 7,8%.Van eind 2024 tot eind 2025“.