Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rapporten over boeren die de planeet willen redden verdelen het internet

Rapporten over boeren die de planeet willen redden verdelen het internet

Het Franse nieuws wordt al weken gekenmerkt door grote demonstraties van Franse boeren. Bijna overal in Frankrijk stijgt de woede en verspreidt zich over heel Europa. Het is voor boeren moeilijk om hun werk onder goede omstandigheden te blijven doen, omdat ze onder druk staan ​​van talloze Europese normen die hun dagelijks leven steeds stressvoller maken. Terwijl Karen Le Marchand, presentatrice van het programma L'amour est dans le pré, niet aarzelde om deel te nemen aan een van deze evenementen, wijdde M6-zender een deel van het programma Zone Interdite, dat ze presenteerde Ophélie Mounier, Voor “New Farmers Save the Planet”, op zondag 11 februari 2024.

video. Ontdek de Ophélie Meunier-minuut

Om dit te doen volgden M6-teams het dagelijkse leven van verschillende Franse boeren die probeerden ervoor te zorgen dat hun gewassen in balans waren en tegelijkertijd minder vervuilende methoden testten. Het moet gezegd worden dat het beroep de dupe wordt van de klimaatverandering. In het noorden kwam het land onder water te staan. In het zuiden vernietigt droogte alles op zijn pad. Kortom: De landbouwwereld beleeft een ongekende crisis. Sommige boeren, die vaak de schuld krijgen van de verarming van hun land, proberen zichzelf te vernieuwen, zelfs als dat betekent dat ze moeten terugkeren naar de gebruiken van hun voorouders. Dit was het hele doel van de Verboden Zone-zaak.

Boeren die de planeet willen redden, laten het web reageren

In Pas-de-Calais verbouwen Martin, 30, en zijn vrouw Helen vlas, granen en aardappelen. Maar de boer maakt zich steeds meer zorgen over weersveranderingen. Elke start van het seizoen is een nachtmerrie. Martin besloot zijn zaden te planten zonder ze te ploegen om zichzelf te beschermen tegen de modderstromen die de velden troffen. De productie vindt plaats zonder grondbewerking, een methode die indruist tegen eeuwenoude technieken, maar de laatste optie vertegenwoordigt voor Martin, die zich zorgen maakte over de klimaatverandering en een landbouwexpert was voordat hij boer werd. Voor de jongeman gaat het om het redden van de planeet en toekomstige generaties, ook al betekent dit dat hij schulden moet aangaan ter waarde van maximaal 110.000 euro.

READ  TPMP: Cyril Hanouna zwaait naar de namen van de best betaalde columnist, ontdek wie het meeste krijgt

André werkt op zijn beurt als tuinman in de oostelijke Pyreneeën, de droogste regio van Frankrijk. Elke week maakt hij manden klaar voor zijn individuele klanten en restauranteigenaren, aan wie hij zijn groenten en fruit zonder tussenpersoon verkoopt. “Ik had het afgelopen zomer moeilijk. Ik kon niet slapen omdat het zo warm was, het was een hel”, vertrouwde hij de camera’s van Zone Interdite toe. Zonder een druppel regen gedurende zes maanden moest Andrei uiteindelijk het irrigatieproces strikt controleren. Nu hebben boeren de neiging om minder water op hun land te gebruiken dankzij regenwormen en schimmels.

In Gironde fokt Bérénice koeien en wil haar boerderij een netto-nuluitstoot van broeikasgassen maken, terwijl koeien 11,8% van de broeikasgassen in Frankrijk produceren. Om de CO2-uitstoot te verminderen, vertrouwen de Pyreneeën op voorouderlijke begrazingstechnieken. Net als Corinne en Ernst, die de bomen op hun Elzasser land in het hart van hun landbouwsysteem plaatsten en de heggen weer lieten groeien, die nu kruisen met de weilanden waarop hun koeien grazen. Het hele ecosysteem wordt herboren. Het resultaat: ruime, onberispelijk groene gazons. “Het is makkelijk: we laten het groeien”, pleit Corinne. Dit is eigenlijk wat gebruikelijk was in de landbouwwereld, voordat 70% van de heggen in Frankrijk werd ontworteld.

Een bemoedigend rapport in deze tijden van grote spanningen in de agrarische wereld. Zozeer zelfs dat veel netizens doorgaan Voor veel kijkers is er niets beters dan de manieren van grootouders. Dan zijn er internetgebruikers die sceptischer en minder optimistisch zijn over de toekomst van de Franse landbouw. Onder hen hebben sommigen ook kritiek geuit op de manier waarop de sector opereert, die steeds meer onder vuur ligt. Anderen wezen op de druk waarmee boeren elke dag worden geconfronteerd, met name de hallucinerende woorden van Martins vader, die garant stond toen zijn zoon een lening bij de bank afsloot, en van wie hij vreest dat hij failliet zal gaan. …

Deze inhoud kan u ook interesseren.

READ  Wat gebeurde er direct na het advies en zagen we het niet op het scherm?