Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

rapportage.  In Saone-et-Loire vaart de eerste waterstofboot schoon…of bijna

rapportage. In Saone-et-Loire vaart de eerste waterstofboot schoon…of bijna

In Digoin, in Saône-et-Loire, biedt Frankrijks grootste verhuur- en bouwer van rivierboten nu varen op waterstof aan. Verslag aan boord van de William Grove.

Varen door de Bourgondische kanalen op een boot op waterstof is de riskante gok voor Les Canalous, de grootste charter- en bouwer van rivierboten in Frankrijk. Zij stellen voor om de eerste elektrische motorboot op waterstof te testen Willem Grove. Op de scheepsromp staat ‘H2’, het symbool voor waterstof. Letitia en Pascal huren het voor een dag. “Voor een familiereünie”.

>> Energietransitie: kan waterstof echt de energie van de toekomst worden?

legt Alfred Carignant uit, president van Canalous, een bootverhuurbedrijf gevestigd in Dijon. “Je hoort niets, helemaal niets. En als je gas geeft, hoor je een heel zacht fluitje. Het is de propeller, maar die is volkomen stil. Echt, je zweeft door het water.”

Nog geen rendement op de investering

De familie verwondert zich over de voordelen van waterstof. ‘Het vervuilt niet. Het is stil. We zullen de natuur en de vogeltjes kunnen horen.’Letitia verheugt zich. Picknick in de koelbox en hoeden op de hoofden. Het is een geweldige dag om te zeilen vanuit het perspectief van het zijkanaal van de Loire. Want anders dan een conventionele elektrische boot kan waterstof de batterijen opladen en tot 16 uur autonomie bieden.

“We hebben de weddenschap gewonnen. We hebben aan één kant een beetje onderschat: hoe we de boot moeten tanken met waterstof”Alfred Carignant geeft echter toe. Deze waterstof is groen omdat hij wordt geproduceerd met behulp van hernieuwbare energiebronnen, maar komt uit… de Vendée, ruim 500 kilometer verderop, die per vrachtwagen wordt afgelegd. “Het rendement op de investering bij dit soort projecten, daar doen wij helemaal niet aan mee. De meerkosten voor het klaarmaken van de boot zijn hoog en ook de kosten voor de aanschaf van waterstof zijn erg hoog.” De channelmanager geeft het toe.

READ  Door hevige diarree moest de piloot keren: een vlucht die op een fiasco uitdraaide

Waterstof “maatschappelijke verwachting”

Sterker nog, waterstof staat in Frankrijk nog in de kinderschoenen en er zijn nog enkele productielocaties, legt Philippe Cuneo uit. Hij is transportingenieur bij het milieutransitiebureau Ademe, dat ook een rapport voorbereidt over de voor- en nadelen van waterstof voor de navigatie, dat in 2024 zal verschijnen. “Waterstof is één oplossing, het is geen uitstoot van uitlaatgassen. Je zult geen rook meer hebben. Maar het levert nog steeds logistieke problemen op, het tanken, De deskundige bevestigt. We zullen net zo effectief zijn als wanneer we diesel zouden gebruiken. Er zijn dus economische problemen en er zijn problemen met het tanken. Aan de andere kant zien we duidelijk dat er vandaag de dag sprake is van maatschappelijke anticipatie. Deze boot is een goede inleiding voor het leren en aanpassen van waterstofschepen. Wat dat betreft is dit project zeer bevredigend.”

Om deze obstakels te overwinnen, is Canalos van plan zijn eigen waterstof te produceren op zijn locatie in Dijon.

In de Saône-et-Loire, de eerste waterstofrivierboot: “We glijden echt over het water” – Reportage door Camille Laurent