Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rafael Nadal, Novak Djokovic en Roger Federer ontmoetten elkaar allemaal op hetzelfde deel van het schema

Drie dagen voor de start van de French Open op Roland Garros, werd de loting op donderdag 27 mei gehouden in het kantoor van de scheidsrechter, achter gesloten deuren, zoals de Covid-19 pandemie vereist. En hij redde een leuke verrassing door Rafael Nadal, Novak Djokovic en Roger Federer aan dezelfde tafel te plaatsen.

Het nummer 3 zaad, de Spanjaard en zijn 13e titels die hij won in Porte-d’Auteuil kennen nu het traject waarop hij de komende twee weken heeft gewacht. Deelnemen aan de race is geen grote hindernis voor Alexei Popyrin. Als dat lukt, daagt hij in de tweede ronde een Franse speler uit: de winnaar van het 100% Franse duel tussen Richard Gasquet en Hugo Gaston. In de ronde van 16 kon hij dan Yannick Sener ontmoeten, het nieuwe Italiaanse tenniswonder (die in de eerste ronde werd tegengewerkt door Pierre Hug Herbert), of Gael Monfils (zaad nr. 14).

Maar het resultaat belooft gevoeliger te worden, aangezien de Spanjaard de kwarttafel erft van de Rus Andrei Rublev. En in de halve finale kon Novak Djokovic het opnemen tegen de Spanjaard.

Roger Federer (nr. 8), die terugkeerde naar Parijs nadat hij vorig jaar afwezig was geweest vanwege een knieoperatie, was ook een van de belangrijkste attracties van deze loting. Met slechts drie wedstrijden gespeeld in 2021 (tot één overwinning) sinds de halve finales van de Australian Open 2020, mist het Zwitserse nationale team concurrentie en zal het alle registers moeten intrekken.

READ  Max Verstappen versierd voor de Nationale Grand Prix

In de eerste ronde wordt hij geconfronteerd met een playoff, en dan misschien Marine Cilic, als deze laatste de nieuwe trichromatische openbaring Arthur Rinderknik overneemt. Maar de Zwitser verschijnt ook in deze helft van de tafel, met de mogelijkheid om, als hij de juiste brandstof vindt, Novak Djokovic te ontmoeten in de kwartfinales.

Onderaan de tafel is het per se een beetje leeg. Maar dit betekent niet de woestijn. Nr. 6 zaad Alexander Zverev heeft twee eerste rondes tegen de play-offs, maar hij kon de derde ronde van Groot-Brittannië vinden, Daniel Evans, die aan het begin van het seizoen het gevoel van grind creëerde door naar de halve finales in Monty te gaan. Carlo, nadat hij in de derde ronde werd voorgesteld aan Novak Djokovic.

In de rol van 16 zou hij een andere gevaarlijke man kunnen zijn: Robert Bautista Agut (nr. 11). In de kwartfinales bereikte hij de dubbele finale in Parijs, Dominique Thiem (nr. 4), als hij erin slaagde zijn vorm terug te krijgen terwijl zijn eindresultaten hem niet riepen.

Aan de andere kant, voor Stephanos Tsitsipas, die hier vorig jaar de halve finale bereikte, is het beeld enigszins open. De Griek, gerangschikt nr. 5, verzet zich natuurlijk tegen Jeremy Shardy in de eerste ronde, maar het vervolg wordt hem ‘alleen’ Isner (nr. 31) in de derde ronde aangeboden, of Carino Busta (nr. 12) op prijzen. Het is moeilijk voor te stellen dat Daniel Medvedev (nr. 2) hem in de kwartfinales zou vinden, omdat de Rus zich op dat vlak slecht voelt.

READ  Mercato - Paris Saint-Germain: Een wachtende ster in Parijs maakt dit bekend

De winnaar van Monte Carlo, de Madrid-finalist, die de kwartfinales in Rome bereikte, Tsitsipas bevindt zich theoretisch op een snelweg, met de favorieten voor de eindzege. In de halve finale zou het dan logisch zijn om een ​​thema tegen Tsetsipas te vinden. Maar als de Oostenrijker zijn niveau niet naar het toppunt van zijn talent tilt, komt er zeker een nieuwe Finale in de editie van 2021.