Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rachida Dati onthult op 64-jarige leeftijd een schokkende onthulling over Anne Hidalgo: “We ontdekten dat ze…

Rachida Dati onthult op 64-jarige leeftijd een schokkende onthulling over Anne Hidalgo: “We ontdekten dat ze…

Geschreven door Marina Tessier

– Gepubliceerd op 10 juni 2024 om 17.30 uur

De conflicten tussen Rachida Dati en Anne Hidalgo waren nu goed ingeburgerd in de Parijse politiek. De twee vrouwen botsen regelmatig met elkaar en schuwen het uitwisselen van weerhaken nooit.

Deze keer was het Rachida Dati, een voormalige bondgenoot van Nicolas Sarkozy, die een zware klap uitdeelde door compromitterende informatie te onthullen aan de burgemeester van Parijs. Anne Hidalgo maakt een moeilijke periode door. Haar populariteit neemt af onder Parijzenaars, haar controversiële reis naar Polynesië hielp daar niet bij, en als klap op de vuurpijl koos ze ervoor om X (Twitter) te verlaten met een luide aankondiging. Deze situatie heeft de rivaliteit met Rachida Dati alleen maar aangewakkerd. Die geen medeleven toont.

Rachida Dati beledigt Anne Hidalgo publiekelijk

Tijdens een bijeenkomst met ESSEC-studenten werd de oud-minister van Justitie tijdens een luchtig moment ondervraagd over de mensen bij wie zij op een onbewoond eiland zou kunnen verblijven. Toen ze een foto van Anne Hidalgo over dit onderwerp ontdekte, nam laatstgenoemde geen blad voor de mond…

In deze outfit?! Ik kan haar wat kleren lenen… Nee, eerlijk gezegd, je gaat me niet vertellen dat deze outfit een voordeel is? Zelfs degenen die op haar hebben gestemd, hij is een hypocriet“, Ze antwoordde contant. Rachida Dati volgde de foto’s en onthulde dat de burgemeester van Parijs, midden in een periode waarin voorbeeldig beleid werd verwacht, onkostendeclaraties gebruikte om zichzelf aan te kleden.

“Het maakt me verdrietig”

Ik weet nog dat we dat ontdektenZe koopt haar kledingkast met haar onkostendeclaraties. Het is niet mijn zaak. Ik kan hem advies geven, het doet mij pijn“, onthulde ze privé aan haar publiek. Tussen gelach en spot uit lanceerde Rachida Dati harde kritiek op de burgemeester van Parijs, wat leidde tot amusement en consternatie. Anne Hidalgo, die momenteel in de schijnwerpers staat, zwijgt echter over deze aanval. , en reageerde resoluut in juli. Eerdere soortgelijke aanvallen.

READ  Isabelle Balkany gaat om medische redenen niet naar de gevangenis wegens belastingontduiking

Rachida Dati en Anne Hidalgo: meedogenloze rivalen

De burgemeester van Parijs hield niet altijd haar tong in haar zak tegenover de aanvallen van Rachida Dati. “Het zorgt voor een show die sommige mensen vermaakt. Dit amuseert mij helemaal niet, omdat ik denk dat jouw show niets meer of minder is dan een show die volledig is geïnspireerd door het Trumpisme. Dat betekent dat het is geïnspireerd door iets dat het publieke debat en de democratie ondermijnt.” De laatste indirecte belediging vond vanavond plaats bij ESSEC, waar Rachida Dati Anne Hidalgo wist te vernederen door te verklaren dat zij zich kleedt op kosten van de belastingbetaler. Het lijkt erop dat de spanningen tussen de twee vrouwen nog lang niet zijn afgenomen.