Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Anne-Sophie Labex reageert op het kwetsbare publiek van France 2 News

Anne-Sophie Labex reageert op het kwetsbare publiek van France 2 News

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >

De situatie wordt steeds zorgwekkender. Het tv-nieuws over La Deux is al enkele weken in verval. De presentatrice deelde haar visie op de situatie.

Angst bij het publiek. Het France 2 TV-nieuws boekt al enkele maanden steeds lagere resultaten. Laurent Delaus’ ‘8 PM’ trok slechts 2,8 miljoen kijkers en markeerde de tweede week op rij van de slechtste prestatie van het seizoen.

Dezelfde observatie geldt deze week voor haar collega Anne-Sophie Lapix, die slechts zo’n 15% van het publieksaandeel weet te overtuigen. Het gat met zijn TF1-tegenhanger, Gil Beaulieu (5,3 miljoen volgers en 26% marktaandeel) is sinds september toegenomen tot bijna 1 miljoen, vergeleken met 520.000 het jaar ervoor.

De omroep maakte van het einde van het seizoen gebruik om de vragen op de lippen van columnisten te beantwoorden Zondag Tribune. ” “In november en december waren we in topvorm.”Anne-Sophie Labex startte in de verdediging. Laten we duidelijk doorgaan: In januari begon het lastig te worden. “Ik heb niet echt een verklaring.”

De journalist benadrukte, alsof ze zichzelf gerust wilde stellen, dat France 2 geen uitzondering was. “Wij zijn niet de enige nieuwszender op de zender die soms met moeilijkheden kampt. Misschien speelt de nieuwe manier om het publiek van Médiamétrie te meten een rol aan de zijlijn.Ze vroeg het zich af. ” We zijn echter zeer tevreden met de nieuwe formaten die we dit seizoen hebben gelanceerd, zoals videodecodering met een team “De detectoren”. » Maar deze observatie lijkt niet unaniem. “20 uur is heel triest, en de nieuwshoeken zijn vaak negatief of macro-economisch, ver verwijderd van de dagelijkse zorgen van de Fransen.”Het frame fluistert naar onze collega’s van Le Parisien als leiders zichzelf feliciteren. “Menigte komt en gaat. De kloof is het afgelopen jaar kleiner geworden, en de menigte is niet alfa en omega. Onze enige zorg is het produceren van goed nieuws.”

De resultaten van de vorige dag, die het bedrijf voor publieksmeting elke ochtend deelt, zijn verre van een “obsessie” en interesseren Anne-Sophie Labex nog steeds. ” Ik ga niet tegen je liegen en je vertellen dat kijkcijfers mij niet interesseren. Het is een strijd omdat het belangrijk is om zoveel mogelijk mensen te informeren. Dus ja, ik bekijk ze elke dag om 9:01 uur. »

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >