Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Quebec belast niet-gevaccineerde mensen

De lokale overheid schatte dat het nodig was om de “financiële last” van deze 10% van de Quebecers, die de helft van de mensen op de intensive care vertegenwoordigen, te compenseren.

Quebec, een Canadese provincie die zwaar getroffen is door de Omicron-golf, zal de komende weken een nieuwe belasting invoeren met de naam “gezondheidsbijdrage– die alleen mensen treft die niet zijn ingeënt tegen Covid-19. “We werken aan een gezonde bijdrage“voor”Alle volwassenen die weigeren zich te laten vaccineren“Omdat ze vertegenwoordigen”Een financiële last voor alle QuebecersDat heeft de premier van Quebec, François Legault, dinsdag gezegd. Volgens hem zou de 10% van de Quebecers die nog geen dosis van het vaccin hebben gekregen, niet moeten “schade en schade“Aan de 90% die is ingeënt.

«Niet alle inwoners van Quebec hoeven ervoor te betalen“, en bereikte tijdens een persconferentie, waarin werd uitgelegd dat de regering van de Franstalige provincie dit wil vertegenwoordigen”Een groot aantal». «Ik begrijp en voel deze verontwaardiging over de niet-gevaccineerde minderheid die, alles bij elkaar genomen, onze ziekenhuizen komt verstoppen.“, voegde hij eraan toe. De premier van Quebec verduidelijkte dat deze 10% niet-gevaccineerde volwassenen 50% van de mensen op de intensive care vertegenwoordigen, verwijzend naar een geval “schokkend».

In een poging de nieuwe golf een halt toe te roepen, kondigde Quebec op 30 december de terugkeer aan van een aantal beperkingen, waaronder een avondklok om 22.00 uur en een verbod op privébijeenkomsten. In totaal zijn 2.742 mensen met Covid-19 in het ziekenhuis opgenomen in Quebec, dat ongeveer 8 miljoen inwoners heeft en ongeveer 255 mensen op de intensive care liggen. Ziekenhuisopnames blijven ook toenemen in Ontario, de volgende en dichtstbevolkte provincie van Canada met 3.220 mensen in het ziekenhuis (+753 in 24 uur), evenals het aantal mensen op de intensive care (477, +39).

READ  Het dodental door een ziekenhuisbrand in Bagdad liep op tot 82