Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

COVID: nieuwe waarschuwing in China, een stad met vijf miljoen mensen in quarantaine

China blijft strikte beperkende maatregelen nemen om de gezondheidscrisis het hoofd te bieden. De stad Anyang, die 5 miljoen inwoners telt, is in quarantaine geplaatst na de opkomst van Covid-19-gevallen, met name de Omicron-stam.

Maandagavond heeft de stad Anyang haar inwoners bevolen thuis te blijven en privéauto’s te verbieden. Niet-essentiële bedrijven zijn gesloten en er is een openbare screeningcampagne gelanceerd om “de verspreiding van de Omicron-stam te voorkomen”, aldus het officiële China News Agency.

Een derde Chinese stad heeft zijn inwoners opgesloten vanwege de uitbraak van COVID-19, waardoor het aantal mensen dat aan hun huizen in China is opgesloten op bijna 20 miljoen komt. Anyang en zijn 5,5 miljoen inwoners sluiten zich aan bij Xi’an en Yuzhou in lockdown. https://t.co/egPZs2kT27

– De Associated Press (AP) 11 januari 2022

De stad heeft sinds zaterdag 84 gevallen van vervuiling geregistreerd, waaronder ten minste twee Omicron-gevallen die verband houden met de verontreinigende stof in de (noordelijke) havenstad Tianjin. Deze stad, grenzend aan Peking, verbood zondag haar 14 miljoen inwoners om de gemeentegrenzen te verlaten.

In totaal meldde China dinsdag 157 nieuwe besmettingen in de afgelopen 24 uur, waaronder 60 geïmporteerde gevallen. Het officiële aantal heeft sinds het begin van de pandemie nauwelijks meer dan 100.000 gevallen overschreden, waaronder 4.636 doden. Aan de andere kant telt de staat geen asymptomatische gevallen.

READ  Frankrijk stelt een ultimatum voor het VK