Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Qatargate: De maat van Eva Kayley ‘zwaait’ alles over zijn vrouw en andere EP-leden

Qatargate: De maat van Eva Kayley ‘zwaait’ alles over zijn vrouw en andere EP-leden

Francesco Giorgi, de metgezel van de afgezette vice-president van het Europees Parlement Eva Cayley, heeft zijn rol toegegeven in een corruptieschandaal dat verband houdt met Qatar, vertelden twee mensen die bekend zijn met de zaak donderdag aan Reuters, wat de informatie van het Belgische dagblad Le Soir bevestigt. en het Italiaanse La Repubblica.

Volgens een bron, in de erkenning van acceptatie steekpenningen Om de besluiten van het Europees Parlement met betrekking tot Qatar te beïnvloeden, bracht Francesco Giorgi vanuit Doha A “belangrijke bijdrage” Voor het onderzoek van de Belgische rechters. Dezelfde bron voegde eraan toe dat de parlementaire assistent, die in hechtenis bleef terwijl het onderzoek voortduurde, probeerde Eva Kylie vrij te pleiten van enige verduistering. De advocaat van Francesco Giorgi was niet direct bereikbaar voor commentaar. Qatar en Eva Kylie ontkennen elke aantijging.

Qatar vertelde donderdag via een vertegenwoordiger aan Reuters dat het weigerde “categorisch elke poging om hem te beschuldigen van wangedrag.”omschreven als “Niet correct” en fruit ‘Ernstige desinformatie’.

Paniek in het Europees Parlement

Een bron die bekend is met het onderzoek zei dat Francesco Giorgi in zijn bekentenis zei dat hij parlementslid Marc Tarabella ervan verdacht geld uit Qatar te hebben ontvangen. Marc Tarabella, die eerder bevestigde dat zijn huis zaterdag was doorzocht als onderdeel van het onderzoek van de Belgische justitie, ontkende elke aantijging. Zijn advocaat was niet bereikbaar voor commentaar.

Francesco Giorgi beschuldigde ook Andrea Cozzolino, een Italiaans parlementslid voor wie hij werkte, ervan dat hij illegale geldbedragen uit Doha had ontvangen. Reuters kon niet vaststellen of Francesco Giorgi zijn beschuldigingen met bewijs ondersteunt. Andrea Cozzolino, die niet reageerde op een verzoek om commentaar per e-mail van Reuters, vertelde Italiaanse persbureaus dat er geen onderzoek naar hem loopt. “Ik werd niet ondervraagd. Er was geen onderzoek.”Hij zei.

READ  Volgens het Israëlische leger worden vijftig mensen gegijzeld; De Israëlische bombardementen op Gaza gaan door

Het Europees Parlement kondigde in de loop van de dag aan dat het alle wetgevende werkzaamheden met betrekking tot Qatar had opgeschort “verbijsterd” Op verdenking van corruptie belast het emiraat en verschillende leden van de instelling.