Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Puppyyoga”: Nederland wil deze praktijk, die als slecht voor puppy’s wordt beschouwd, verbieden

De Nederlandse minister van Landbouw overweegt een verbod op ‘puppyyoga’ in Nederland.
Een zeer trendy praktijk in Amsterdam betrekt puppy’s bij yogasessies.
Een verleidelijke cocktail… alleen qua uiterlijk.

Volg voor volledige dekking

Huisdieren

Yoga doen in de huiskamer omringd door puppy’s: deze praktijk is zeer succesvol sinds de introductie een paar maanden geleden in Nederland, vooral in Amsterdam. Maar voor de Nederlandse minister van Landbouw is het betrekken van puppy’s bij deze sessies in strijd met het dierenwelzijn. Naar aanleiding daarvan zei Piet Adema vrijdag dat hij een verbod op ‘puppyyoga’ overwoog.

Puppy’s moeten slapen. Ze bevinden zich in de beginfase van hun ontwikkeling.

Piet Adema, Nederlandse minister van Landbouw

De minister zei dat hij tegen deze praktijk was, omdat puppy’s vaak uit hun slaap werden gewekt om tijdens deze sessies te gebruiken en veel van de dieren gedrag vertoonden dat op stress duidde. “Ik denk niet dat dat gepast is. Puppy’s moeten slapen. Ze bevinden zich in de beginfase van hun ontwikkeling,” Dat vertelde hij na de ministeriële bijeenkomst aan het nationale persbureau ANP.

“Je moet ze vergelijken met baby’s. Je kunt niet de hele dag een baby dragen en van alles doen. Baby’s hebben slaap nodig. Zo ontwikkelen ze zich.” De minister onderstreepte. Puppy-yoga “Geen nut, geen zin. Het moet stoppen”, hij voegde toe.

Volgens de minister heeft de Nederlandse Dienst Controle Consumenten Producten (NVWA), die ook verantwoordelijk is voor dierenwelzijn, onderzoek gedaan naar deze nieuwe modeactiviteit en geoordeeld dat dit niet het geval was. “Laat niet genoeg ruimte over voor de behoeften van de puppy’s.”

  • Lees verder

    Klaar voor een goede nachtrust? We hebben “slaap” yoga voor je getest!

De minister zei dat hij puppyyoga volledig wil verbieden en het gebruik van andere jonge dieren zoals kittens wil verbieden. Volgens verschillende websites zijn deze doggy yogasessies in Amsterdam te boeken voor zo’n 45 euro.


VIRGINIE FAUROUX

READ  Minister van Landbouw wil puppyyoga verbieden