Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pulsar Fusion wil de motor bouwen die ons sneller naar Mars kan brengen

Pulsar Fusion wil de motor bouwen die ons sneller naar Mars kan brengen

Pulsar Fusion, gevestigd in Oxfordshire, VK, is begonnen met de bouw van een acht meter hoge kernfusiekamer. Dit project zou de reistijd naar Mars kunnen halveren en een reis naar Saturnusmaan Titan in slechts twee jaar mogelijk maken. Pulsar-CEO Richard Dinan is van mening dat de fusie “ onvermijdbaar “.

Een nieuwe horizon voor ruimteverkenning

Deze technologie heeft aanzienlijke voordelen voor de verkenning van de ruimte, zoals ultrahoge reissnelheden en een lager energieverbruik in vergelijking met de huidige voortstuwingssystemen. Dinan wijst erop dat, hoewel deze systemen duur zijn, “ Snelheid in de ruimte is inwisselbaar voor geld “.

Pulsar beperkt zich niet alleen tot fusieonderzoek, maar ontwikkelt ook commerciële producten, zoals een elektrische voortstuwingsmotor met Hall-effect en een tweetraps hybride raketmotor. In 2022 ontving het bedrijf financiering van de UK Space Agency voor een voortstuwingssysteem op basis van kernsplijting.

Kernfusie is een proces waarbij twee lichte atoomkernen samen een zwaardere kern vormen, waarbij een grote hoeveelheid energie vrijkomt. Dit proces drijft ook de zon en andere sterren aan, omdat waterstof bij extreem hoge temperaturen en druk samensmelt tot helium.

Op aarde is het verwezenlijken van fusie een enorme uitdaging, omdat er zeer specifieke omstandigheden nodig zijn om het extreem hete plasma op te sluiten en te controleren, waar de kernen dichtbij genoeg zijn en energiek genoeg zijn om te kunnen samensmelten. Kernfusie is zeer aantrekkelijk als energiebron omdat het potentieel zeer krachtig is en overvloedig grondstoffen gebruikt, terwijl er weinig radioactief afval ontstaat.

De fysica van kernfusie is nu goed begrepen, maar de belangrijkste hindernis voor wetenschappers is het stabiliseren van het extreem hete plasma in een elektromagnetisch veld. Pulsar gebruikt supercomputersimulaties om plasmagedrag beter te begrijpen. De CFO van het bedrijf, James Lambert, vergelijkt plasma met ” Weersysteem » Traditionele technieken zijn moeilijk te voorspellen. Recente ontwikkelingen op het gebied van machinaal leren kunnen het spel veranderen en het prototypeontwerp van raketmotoren helpen begeleiden en verbeteren.

READ  Dat is alles, de ontwikkelaars van Final Fantasy 7 Rebirth hebben dit probleem eindelijk verholpen: spelers hoeven hun haar niet langer uit te trekken!

Het bouwproject voor de fusiekamer zal worden uitgevoerd in Bletchley, Engeland, en zal naar verwachting in 2027 van start gaan. Als de test van de Pulsar-raketmotor bij demonstratie fusietemperaturen kan bereiken, heeft de technologie het potentieel om voor ons de deuren naar de diepe ruimte te openen.