Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

psychologie.  Hoe slaag je erin om, geconfronteerd met de stress van het dagelijks leven, ze los te laten?

psychologie. Hoe slaag je erin om, geconfronteerd met de stress van het dagelijks leven, ze los te laten?

Laat een toepasselijke naam achter. Het gaat erom afstand te nemen van de ervaringen van het leven, de situatie te accepteren en je aan te passen aan veranderingen. Het kan je loslaten door aan je negatieve gedachten of emoties te werken of door ontspanningsoefeningen te doen, met name pseudowetenschap.

Verschillende soorten verlating

Laten we gaan: “Het is een goede balans tussen vasthouden aan dingen en ze loslaten”, weet Cecil Neuville, een psycholoog die gespecialiseerd is in positieve psychologie. Ze legt uit dat er verschillende dispensatieniveaus zijn die van toepassing zijn op onze lichaamsdelen:

  • Mentale verlating, die tot doel heeft ons te bevrijden van onze parasitaire gedachten of negatieve overtuigingen.
  • Emotionele dispensatie, die zich bezighoudt met onze negatieve gevoelens zoals schuld, woede of schaamte.
  • Relaties loslaten, van andermans blik, jaloezie of onze emotionele afhankelijkheden afkomen.
  • Het verleden en de toekomst loslaten, focussen op het huidige moment en stressvolle momenten vergeten om je er beter op voor te bereiden.

Cécile Neuville gebruikt positieve psychologie, dat wil zeggen, om zich te concentreren op de positieve elementen die ons omringen. “Hoe meer we onze dankbaarheid ontwikkelen, de erkenning van wat we hebben en wat we leven, hoe meer we het kunnen loslaten”, waardeert de psycholoog.

dagelijkse voordelen

Sofologie is een andere sector die werkt aan het welzijn van het individu. Deze ontspanningsmethode is gericht op een betere kennismaking, ontwikkeling van het potentieel, verbetering van welzijn en kwaliteit van leven. “Deze praktijk maakt het mogelijk om stress te bestrijden, de bloeddruk of de hartslag te verlagen”, legt Clarice Chollet uit, saffloerwetenschapper en psychiater bij Grenoble.

READ  een kaart. Bronchiolitis: hier is de sectie epidemiologie per sectie

Psychologische ontspanningstechnieken maken het mogelijk verschillende angsten te bestrijden: slaapstoornissen, verslaving (met name tabak) of gebrek aan zelfvertrouwen. Dit soort ontspanning kan ook nuttig zijn bij de voorbereiding op examens.

Vanuit psychologisch oogpunt brengt het loslaten ervan “meer emotionele en mentale rust. Cecile Nouvel bevestigt dat je rustiger, vrediger, competenter en zelfverzekerder bent.Door aandacht te besteden aan de vijf zintuigen (reuk, gehoor, zicht, aanraking en smaak) kun je je concentreren op het huidige moment en de rest vergeten. Adobe stock illustratie

Verlaat de dagelijkse oefeningen

Overdag zijn er eenvoudige oefeningen te doen. Sofrologie geeft voornamelijk ademhalingsoefeningen, voornamelijk via de buik. “Diafragmatische ademhaling is zeer effectief omdat het ons in staat stelt om zowel fysiek als mentaal te ontspannen. Onze gedachten zijn gekoppeld aan de manier waarop we ademen, dus onze ademhaling stelt ons in staat om de zorgen van het dagelijks leven beter te begrijpen”, voegt Clarice Cholet toe.

Fysiotherapeut biedt oefeningen om uit te voeren in het dagelijks leven voor ontspanning. Leg bijvoorbeeld je hand op je buik en adem 4 seconden lang. Houd vervolgens uw adem 2 seconden vast en adem 4 seconden uit. Laat ten slotte je longen twee seconden leeg en start de cyclus opnieuw voor een paar minuten.

Van haar kant nodigt Cecile Nouvel haar patiënten uit om zich in hun dagelijks leven (maaltijden, tijd met iemand doorbrengen, wandelingen in de natuur, enz.) te concentreren op hun vijf zintuigen (reuk, gehoor, zicht, aanraking en smaak). Door aandacht te schenken aan de vijf zintuigen, kun je je concentreren op het huidige moment en de rest vergeten.