Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tatoeages om zielen te genezen en beschadigde lichamen te verfraaien

Tatoeages om zielen te genezen en beschadigde lichamen te verfraaien

Na een borstamputatie of om alopecia of scoliose te maskeren, zijn er steeds meer ’therapeutische’ tatoeages.

“Ik ben het zat om blind te zijn voor één borst!” De vier vormen van kanker die ze in vijftien jaar tijd had gehad, deden geen afbreuk aan Elisa Fernandez’ gevoel voor humor. Begin dit jaar, na haar derde borstreconstructie in 2021, koos Gardoise ervoor om een ​​dermatoloog in te schakelen voor een ingreep tatoeëren3d, eigenlijk trompe-l’oeil, van haar halo vervormd door borstamputatie; In Frankrijk ondergaan jaarlijks ongeveer 20.000 vrouwen een operatie. “Ik heb 17 borstoperaties ondergaan en wilde weer naar mijn borsten in de spiegel kunnen kijken”Vertelt Elisa Fernandez, die een jaar nadat ze de laatste beschadigde prothese had vervangen door radiotherapie, naar een tatoeëerder ging in haar dorp in Zuid-Frankrijk. “Hij liet me zien dat dit werk bijzonder was en stuurde me door naar een specialist”vult ze aan.

Daar ontmoette Elisa Fernandez Isabel Marignan, een professional die al vijf jaar gespecialiseerd is in tatoeëren waarvan het doel is om te verbergen …

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 80% om te ontdekken.

De grenzen van de wetenschap verleggen is ook vrijheid.

Lees je artikel verder voor € 0,99 voor de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Sneeuwvoorspelling in de bergen: waarom profiteren niet alle resorts ervan?