Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

bedrijf | Het weer in de Provence: een zonnige week met zeer hoge temperaturen

Tussen dinsdagmiddag en vrijdagochtend zou de zon de hele Provence moeten verblinden. Daarna wordt de lucht woeliger met kans op onweer, vooral op zaterdag. Hier is de voorspelling voor de week in detail.

DinsdagAls de ochtend afwisselt tussen perioden van zonnig en middelhoge bewolking, dan zou de middag prima moeten zijn. De temperaturen zullen boven het gemiddelde liggen met 25°C aan de kust en 27 tot 29°C landinwaarts. De minimumtemperaturen liggen tussen de 14 en 15 graden Celsius. Het is de zeebries (30 km/u) die het mogelijk maakt om het “kwik” aan zee te verdunnen.

Tot 32 °C in Volköz

WoensdagOver het algemeen zal het weer goed zijn, hoewel er in de Camargue weinig toegangen tot de zee zijn bij zonsopgang. Ze zullen zeer snel vervliegen. De thermometer geeft binnenshuis getallen aan van 26 graden (Marseille en in andere regio’s in de buurt van de Middellandse Zee), 29 tot 31 graden Celsius (regio Aix) en zelfs 32 graden Celsius (Carpentras, Gordes). Het minimum is gelijk aan dat van de vorige dag.

Donderdag, De ster zal boven onze hoofden blijven schijnen met af en toe een wolkje aan de lucht. Zeebries zal nog steeds de rol van thermoregulator spelen aan de kust: van 26 tot 27 ° C. In het interieur zal dit niet het geval zijn, aangezien hogere temperaturen zich zullen clusteren rond het bereik van 29-32°C.

Vooral op zaterdag onweer

VrijdagZelfs als de zonnestralen hun zegje doen, zullen de wolken hun ware terugkeer signaleren. Het weer zal zwaar zijn, met stormneigingen op de reliëfs, als gevolg van een depressie in de buurt van de Atlantische Oceaan, legt Météo-France, tak van Aix, uit. “Mercury” zou hetzelfde moeten zijn als donderdag. Aan de andere kant zal de ondergrens stijgen. De temperatuur ligt in de vroege ochtend tussen de 17 en 20 graden Celsius.

READ  Twee onderzoeken tonen aan dat SARS-CoV-2 niet van de zon houdt!

zaterdagHet risico op onweer zal groter zijn en onweer kan zich uitbreiden tot in de regio van Aix. Voor de rest zal het weer rond de vrijdag zijn. ZondagVolgens de eerste voorspellingen zal de stormgolf minder hevig zijn. Midden in de week profiteren van de zon is dus essentieel!