Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tomatengriep: wat is dit mysterieuze virus?

In India is de afgelopen weken een nieuw virus genaamd ‘griep’ of ’tomatenkoorts’ opgedoken. Sinds 6 mei zijn er meer dan 80 gevallen gemeld onder kinderen.

Vind ik leuk Indian ExpressDe Indiase media waarschuwen al enkele weken voor de opkomst van een nieuwe ziekte, waarvan de effecten dichtbij zijn apenpokken.

Volgens de eerste gegevens verzameld door lokale media, viel dit virus, genaamd “koorts” of “tomatengriep”, voornamelijk kinderen onder de vijf jaar aan.

Het werd gekenmerkt door het verschijnen van grote uitslag over het hele lichaam, in de vorm van ronde en rode blaren, zeer pijnlijk en besmettelijk, zoals apenpokken.

Er zijn verschillende symptomen waargenomen

Een uitslag is kenmerkend voor het virus. Dit is waar “tomatengriep” zijn naam kreeg, omdat de blaren op geïnfecteerde baby’s zo rood als fruit zijn. Deze ziekte kan zich ook manifesteren door koorts, misselijkheid, diarree, hoesten, gewrichtspijn of braken.

Vanwege de droogte die door dit nieuwe fenomeen wordt veroorzaakt, kan ook bij getroffen kinderen irritatie bij de mond optreden.

Volgens veel virologen zou “tomatenkoorts” een nieuwe kunnen zijn ongelijkmatig Virale infectie van de hand, voet en mond, wat zeer vaak voorkomt bij jonge kinderen.

READ  Dit is een risicofactor die veel vrouwen onderschatten