Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Onderwater vulkaanuitbarsting van een van de meest actieve vulkanen ter wereld, gezien vanuit de ruimte!

Onder de wateren van de Stille Oceaan is een grote vulkaanuitbarsting aan de gang. Satellietbeelden onthullen de aanwezigheid van de Kavachi-vulkaan voor de kust van de Salomonseilanden.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] 8 dingen om te weten over vulkanen
Vulkanen, wezens van magie en horror, worden beschouwd als een van de meest ontembare krachten van de natuur. Van de legendarische oorsprong van hun naam tot de vulkaanuitbarstingen die de geschiedenis hebben gemarkeerd, hier zijn 8 dingen die u over hen moet weten.

ondergeschikt vulkanische uitbarstingen Ze komen constant en bijna overal op onze planeet voor. Als we het in het algemeen hebben over uitbarstingen op aarde vanwege hun duidelijkheid en potentieel gevaar voor de mens, De oceaanomgeving is ook de plaats van aanzienlijke vulkanische activiteit.

Uit het zicht heeft zich sinds oktober 2021 een grote vulkaanuitbarsting onder water voorgedaan, off Solomon eilandenHet ligt in het noordoosten van Australië. In kwestie: Kavachi-vulkaan, bekend als een van de meest actieve onderwatervulkanen in de Stille Oceaan.

Deze vulkaan werd ontdekt in 1939, bracht meerdere malen kleine kortstondige eilanden voort, Het werd snel uitgehold door de golven. Momenteel is de diepte van de top van de vulkaan ongeveer 20 meter. Ondertussen ligt de basis op de bodem van de oceaan, op een hoogte van ongeveer 1.200 meter. De intense vulkanische activiteit wordt geassocieerd met de aanwezigheid van een subductiezone op 30 km naar het zuidwesten.

Grote kolom heet zuur water beladen met zwavel

Als er iets aan de oppervlakte is dat erop wijst dat a vulkanische activiteit Het draait al zeven maanden, satelliet landsat 9 onthult zijn bestaan ​​dankzij deze vanuit de ruimte genomen beelden. Een grote pluim van duidelijk gekleurd water strekt zich uit tot in de wateren van de Salomonszee, een paar kilometer ten zuiden van het eiland Fangono. Uit eerder onderzoek is gebleken dat deze kolom bestaat uit zeer heet water en zuurgeladen met verschillende deeltjes van vulkanische oorsprong, maar ook lucifers.

READ  Covid-19 in Occitanie: Op meerdere afdelingen stijgt het besmettingspercentage weer

Onder deze omstandigheden zou je verwachten dat de omgeving van de Kavachi-vulkaan verlaten zou zijn door oceaanleven. Maar het is niets. In 2015 onthulde een wetenschappelijke expeditie dat er veel Haaien, waaronder hamerhaaien, die in de krater van de vulkaan woonden. De plaats wordt ook ingenomen door vele microbiële kolonies, die perfect zijn aangepast aan deze zwavelrijke omgeving. Deze aantekeningen tonen nogmaals het vermogen Mariene ecosystemen om zich aan te passen aan barre levensomstandigheden.

Wilt u toegang tot Futura zonder onderbroken te worden door advertenties?

Ontdekken Online abonnementen Browse zonder advertenties! Op dit moment is de Mag Futura wordt geserveerd In ruil voor een abonnement van 3 maanden op het abonnement “Ik doe mee aan het leven van Futura”!

Wat is Mag Futura?

  • Ons eerste papieren tijdschrift met meer dan 200 pagina’s om wetenschap voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken
  • Duik in het hart van 4 wetenschappelijke onderwerpen ter gelegenheid van 2022, van de aarde tot de maan

*Mag Futura wordt verzonden na de derde maand van registratie.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?