Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Studie beoordeelt wanneer mensen Jupiter en Saturnus zullen verkennen

Een artikel gepubliceerd op de site Arxiv, legt uit dat de volgende stap van NASA zal zijn om zich te wijden aan het sturen van bemande missies naar Saturnus nadat de kolonisten Mars hebben bereikt. De studie geeft informatie over het wetenschappelijke belang van robotverkenningsmissies naar de verste planeten in het zonnestelsel.

ondergeschikt astronauten kan verkennen SaturnusJupiter en zijn manen in vijftig jaar. Dit verklaart: Een studie gepubliceerd in ArXiv Op 17 mei 2022 werd het geleid door een team van Amerikaanse, Chinese en Nederlandse academici en NASA-onderzoekers. De studie genaamd Het effect van economische beperkingen op a Looptijd Ontworpen voor bemande verkenning »» verwacht menselijke verkenning van de ruimte en Robotica de komende decennia. De belangrijkste leraar van Een bemande missie naar Mars Bereikbaar in 2030, verder verwijderde planeten zoals onze gasreuzen zonnestelsel Het zou ook kwetsbaar zijn voor mogelijke kolonisatie. De astronauten zullen bereiken asteroïdengordel en bestel joviaans Tussen de jaren 2071 en 2087, terwijl de manen van Saturnus kunnen worden bezocht tussen de jaren 2129 en 2151. Een verre en onzekere gok, wanneer ongeveer vijftien robotmissies deze gebieden van het zonnestelsel al hebben doorkruist.

De grenzen van verkenning van de ruimte verleggen

Het onderzoek van 17 mei is sciencefiction, omdat het een verre toekomst verbeeldt, soms al meer dan 100 jaar. Statistische analyses uitgevoerd op de ontwikkeling van technologieën en budgetmogelijkheden van NASA tonen echter aan dat het doel van het koloniseren van de manen buitenste planeten (vallen na)in een baan om de aarde Jupiter) kort na de verovering van Mars. Deze missie is een echte hub voor de toekomst van de verkenning van het zonnestelsel. Volgens de voorspellingen van de onderzoekers zal de komst van kolonisten naar de bodem van Mars in 2037 leiden tot de doorgang van de asteroïdengordel vóór 2071 nabij Jupiter in 2103 na Christus. Overzicht van Saturnus in het jaar 2132. Als Mars pas in 2048 wordt bereikt, zal de missieplanning voor meerdere decennia veranderen, met bemande schepen aan de rand van Saturnus in het jaar 2150.

READ  De pandemie raast door in de Grand Est, vooral onder jongeren

Dergelijke programma’s zullen een fundamentele aanpassing van de begrotingen van de ruimtevaartorganisaties vergen. De studie werpt dus licht op de financiering Apollo-programma, ongeveer $ 20 miljard tussen 1969 en 1972, keerde terug naar $ 123 miljard door te corrigeren voor inflatie in 2020. Het creëren van dergelijke projecten zou een echte technologische inspanning opleveren, en onderzoekers hebben de wetenschappelijke bijdrage van menselijke missies aan de grenzen van ons zonnestelsel geprezen. Tegelijkertijd wordt de nadruk gelegd op de behoeften van de steeds groter wordende bevolking van de aarde: exploratie zal zich dus vermommen als kolonisatie en vermoedelijk een dichtbevolkt land opleveren. Vereiste materiële behoeften.

Robotmissies om de aarde voor te bereiden

Ondanks de verre geschiedenis lijkt de studie exemplarisch, en de technologische en financiële uitdaging die dergelijke projecten met zich meebrengen, lijken uitzonderlijk. NASA is momenteel toegewijd aan Astronauten keren terug naar de maanTegen 2025. Wat betreft het bereiken van Mars door mensen, is het waarschijnlijk dat astronauten vóór 2030 geen voet op de Rode Planeet zullen zetten.

Op dit moment lijken planeten buiten de asteroïdengordel geen prioriteit te zijn voor de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. In een in april gepubliceerd rapport werd echter gewezen op wetenschappelijke belangstelling voor robotmissies naar ijsreuzen, Uranus En de NeptunusTerwijl Twee sondes moeten over de oceaan van Jupiter vliegen in de komende jaren. Deze laatste, genaamd sap (Jupiter hier maanverkenner) En de Europa klipper, in respectievelijk 2023 en 2024 om satellieten van het Jupiterstelsel te bestuderen. nummer ruimtestation in 2001: ruimtevlucht In de komende jaren zullen Juice en Europa Clipper waarschijnlijk geweldige beelden van Jupiter en zijn manen opleveren.