Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

PSA: fabriek in Rennes gesloten wegens tekort aan halfgeleiders

Nauwelijks terug van zomervakantie, zullen werknemers van de PSA-fabriek ten zuiden van Rennes vanaf maandag 23 augustus minstens een week thuis moeten blijven, zei het management donderdag tijdens een vergadering van het CSE Buitengewone Sociaal en Economisch Comité. “Het is een koude douche voor zowel vakbonden als management”, zei de CFDT. Frankrijk 3 Bretagne. Ongeveer 2.000 on-site medewerkers hebben korte tijd zaken zodra het sluit. vorige april, Het wereldwijde tekort aan halfgeleiders (elektronische chips) hebben al geforceerdPSA Fabriek:, Net als de anderen, om te stoppen.

Dit keer geen wereldwijd tekort, maar de Covid-vervuiling in Maleisië. « Momenteel houdt ons gebrek aan halfgeleiders niet direct verband met dit wereldwijde tekort, legt Nathalie Bertrand, directeur communicatie bij PSA Peugeot Citroën, uit. Het is een leverancier in Maleisië die zijn hele fabriek moest sluiten vanwege Covid-besmetting. » Deze Maleisische leverancier exporteert halfgeleiders naar Polen. Daar maakt een onderaannemer van PSA de BSI (Smart Service Box).

Geen loonverlies vereist vakbonden

Van de circa 2.000 medewerkers die door deze gedwongen sluiting worden getroffen, gaan sommigen graven in de zogenaamde aanpassingsurenteller waarmee het aantal gewerkte uren kan worden aangepast aan de behoefte van het bedrijf. Het andere deel zal gedeeltelijk werkloos zijn en 72% van zijn salaris ontvangen dat door de staat wordt betaald.

« Gezien de uitstekende resultaten van het eerste semester eist de CFDT dat het bedrijf het inkomen van deze werknemers aanvult zodat ze geen verlies lijden. »zegt Christine Verasamy, afgevaardigde van de CFDT Central Union. Gedeelde visie met CGT.

De vakbond blijft zeer conservatief over een herstel in een week: « We zouden op zaterdag werken (noot van de redactie: een teken van sterke activiteit in de fabriek), maar het management heeft de geplande werkdag voor zaterdag 4 september al geannuleerd. » Werknemers moeten tot eind volgende week wachten om te zien of ze terugkeren naar de fabriek.

READ  Het ruimtevaartuig Virgin Galactic is gestaakt na een ernstig vliegongeval in juli