Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Op een forum roepen artsen op tot bescherming voor kinderen onder de 12 voordat het schooljaar begint

Omdat Covid-19 ook jongeren treft. In een column die donderdag is gepubliceerd door de wereldEen dertigtal artsen, onderzoekers en docenten deden een beroep op de overheid. “In de Verenigde Staten, Canada, India, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje … roepen kinderartsen en wetenschappelijke verenigingen op tot meer bescherming voor kinderen onder de 12 jaar. En vandaag is het onze beurt om alarm te slaan”, zeggen ze. schrijf twee weken voor de start van het schooljaar.

De groep met epidemioloog Dominic Costaliola en William Dubb, infectieziektespecialist Jill Bialo en dr. Jerome Marty, voorzitter van de UFML Liberal Doctors Union, maakt zich zorgen over de sterke besmetting van de deltavariant van het coronavirus. Ze benadrukken dat “het aantal ziekenhuisopnames voor kinderen van 0-19 jaar toeneemt in landen waar de deltavariant de meerderheid is”, zoals in Frankrijk met een prevalentie van meer dan 98%. In Frankrijk is het afgelopen jaar 1,2% van de kinderen van 0-9 jaar die positief testten, werd in het ziekenhuis opgenomen Het aantal ziekenhuisopnames is nu het dubbele van vorig jaar op dezelfde datum en het aantal kinderen van 10 tot 19 jaar is vier keer zo hoog”, maken ze zich zorgen.

De incidentie tussen 0-19 jaar is vijf keer hoger

Om de gezondheid van studenten zo goed mogelijk te beschermen, benadrukken de ondertekenaars van het forum dat “effectieve maatregelen ter voorkoming van vervuiling moeten worden aangenomen vanaf het begin van het schooljaar”, gepland voor 2 september voor iedereen. Er zijn vier niveaus van gezondheidsmaatregelen vastgesteld (groen, geel, oranje en rood) die in scholen in Protocol gepubliceerd op 28 juli.

READ  In een intern document stelt Nestlé dat 60% van zijn producten ongezond zijn

“We moeten zonder verder uitstel het regionale toepassingsniveau, epidemiologische indicatoren en drempels bepalen die leiden tot een overgang van het ene naar het andere niveau”, zei de groep. Het zou “onredelijk zijn om te overwegen om ‘Niveau 2’ van het Gezondheidsprotocol te hervatten (noot van de redactie: Geel, dat in het bijzonder persoonlijke opvang voor alle studenten biedt), terwijl de incidentie tussen 0-19 jaar vijf keer groter is dan aan het begin van het schooljaar 2020.

Luchtzuiveringsprotocol “mislukt”

Het masker mag niet worden verwijderd op basisscholen, omdat “de sluiting van klaslokalen in het eerste specifieke geval zich zou moeten uitstrekken tot alle niveaus”, vervolgt het Forum. De ondertekenaars wijzen ook op het “falen” van het protocol op het gebied van luchtzuivering. “Ramen moeten vaker worden geopend en de aanbeveling om vestigingen uit te rusten met kooldioxidedetectoren kan niet voldoende zijn: dit zou de norm moeten zijn”, vinden specialisten die het betreuren dat “er geen actie wordt ondernomen tegen kantines.”

“Deze zomer hebben Ierland en Quebec alle klassen uitgerust met CO2-detectoren, terwijl New York, Philadelphia en Frankfurt scrubbers installeren”, zeggen de ondertekenaars.