Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Minder nieuwe werkloze registranten, Biden verdedigt zijn investeringen

Geplaatst op donderdag 19 augustus 2021 om 20:47

De wekelijkse werkloosheidsaanvragen begin augustus waren op het laagste niveau sinds het begin van de gezondheidscrisis, en de cijfers werden verwelkomd door Joe Biden, die nogmaals opriep om zijn gigantische investeringsplannen om een ​​duurzaam herstel te verzekeren.

Tussen 8 augustus en 14 augustus hebben 348.000 mensen een werkloosheidsuitkering na ontslag aangevraagd, blijkt uit gegevens die donderdag zijn vrijgegeven door het ministerie van Arbeid.

Dit is het laagste niveau sinds maart 2020, toen de Covid-19-pandemie plotseling de economische activiteit van het land onder de motorkap zette.

“Dit weerspiegelt de aanzienlijke vooruitgang die we hebben geboekt in ons economisch herstel”, zei president Joe Biden, die ongewoon commentaar gaf op de gegevens.

Na zware kritiek te hebben gekregen sinds de snelle overname van Afghanistan door de Taliban, heeft hij deze goede werkgelegenheidscijfers gebruikt om zijn acties onder de aandacht te brengen, met name de Amerikaanse reddingsoperatie, die in maart werd goedgekeurd, “die de meest behoeftigen verlichtte”, maar ook “middelen die gebracht in onze gemeenschappen om Covid en vaccinatie te bestrijden.

Werkgelegenheid is een van de prioriteiten van de gastheer van het Witte Huis die, om te zorgen voor duurzaam economisch herstel en volledige werkgelegenheid, belangrijk is in twee gigantische investeringsplannen, een voor infrastructuur en de andere voor sociale maatregelen.

Omdat, zoals Joe Biden in dit persbericht waarschuwde, “ons economisch herstel nog lang niet voorbij is”, terwijl hij “ups en downs onderweg voorspelt terwijl we de deltagolf van Covid blijven bestrijden”, waardoor vervuilingsgevallen opnieuw escaleren dreigt te vertragen het economisch herstel.

READ  Een geweldige voering om de zeeën te veroveren

– Einde extra hulp –

Volgens de laatst beschikbare gegevens waren er eind juli in totaal nog 11,7 miljoen mensen werkloos.

De arbeidsmarkt verbeterde in juli fors: er werden 943 duizend banen gecreëerd en de werkloosheid daalde voor de tweede maand op rij tot 5,4%.

Er zijn echter nog 5,7 miljoen banen verloren gegaan sinds februari 2020, voordat brute inperkingsmaatregelen meer dan 20 miljoen mensen werkloos maakten.

De daling van het aantal aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen kan ook worden verklaard door het voortijdige einde, in een grote helft van de staten, van het betalen van meer genereuze uitkeringen om de pandemie het hoofd te bieden.

Een terugkeer naar de gebruikelijke volgorde voor het hele land is gepland voor 6 september. De langdurig werklozen, en de zelfstandigen in het bijzonder, krijgen niets.

Minister van Financiën Janet Yellen en minister van Arbeid Marty Walsh riepen de staten donderdag echter op om een ​​deel van het geld van de federale overheid te gebruiken om de werklozen te helpen die het nog steeds nodig hebben.

– systeem reparatie –

“In sommige staten kan het zinvol zijn om werklozen voor een langere periode aanvullende bijstand te laten blijven ontvangen, zodat inwoners van die staten meer tijd hebben om werk te vinden in gebieden waar de werkloosheid nog steeds hoog is”, aldus twee ministers in een brief die werd verzonden. vandaag, donderdag. voor gekozen congresleden.

Ze merkten ook op dat “de deltavariabele ook op korte termijn uitdagingen kan vormen voor lokale economieën en de arbeidsmarkt.”

Ze bevestigden echter de verwijdering, zoals gepland vanaf 6 september, van een extra $ 300 die sinds het begin van de pandemie aan alle werklozen is betaald.

READ  Dit zijn hightech tools die uw werk op afstand vergemakkelijken

Janet Yellen en Marty Walsh hebben ook een oproep van Joe Biden doorgestuurd om te overwegen het Amerikaanse werkloosheidsverzekeringssysteem te hervormen.

“President Biden is van mening dat de pandemie ernstige problemen in ons werkloosheidsverzekeringssysteem aan het licht heeft gebracht”, schreven ze aan het Congres, eraan toevoegend dat Joe Biden gekozen functionarissen oproept om “de kwestie van de hervorming van de langetermijnverzekering – werkloosheid als onderdeel van de verzoening aan te pakken.” Verwerken.”

“Verzoening”, die de Democratische leiders van plan zijn te gebruiken om investeringsplannen door het Congres te duwen in de komende maanden, is een procedure om de definitieve tekst met een gewone meerderheid in de Senaat met hun aanhangers aan te nemen. Alleen stemmen, zonder op de Republikeinen te rekenen.