Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het ministerie antwoordt ons op de mysterieuze radarauto’s geparkeerd in Val d’Oise

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben de twee radarauto’s die gisteren langs een weg in Val d’Oise zijn gefotografeerd, geen kaartjes aan automobilisten afgegeven. Maar een verklaring voor het onregelmatig parkeren gaf hij niet.

Gisteren was een journalist aan het filmen Twee zwarte auto’s geparkeerd in een bocht langs een snelweg in Soisy-sous-Montmorency in Val d’Oise. Beide auto’s stonden daar geparkeerd en hun chauffeurs keken op hun telefoons. De eerste keer dat er een première is van het genre van de scène: de omgeving van een, op de hoogte zijnde regel van de auto’s, parfois jusqu’à trois en même station temps de temps, in deze plek.

Een verslaggever van het ministerie van Binnenlandse Zaken nam na publicatie van ons artikel contact met ons op. Hij wees erop dat de auto’s in kwestie eigenlijk van het ministerie zijn, maar dat het geen voertuigen zijn die zijn gedelegeerd aan particuliere bedrijven die worden opgeroepen om snelheidscontroles uit te voeren op bepaalde afdelingen. Het herinnert ons er ook aan dat, in tegenstelling tot wat we misschien suggereren, radarvoertuigen die zijn toevertrouwd aan particuliere bedrijven, snelheidsduivels niet tot stilstand kunnen brengen. Hun spraakmachines werken alleen tijdens het navigeren door het verkeer. Bovendien worden de lonen van de respectievelijke privébedrijven betaald op basis van de afgelegde kilometers en niet op basis van het aantal tickets.

Maar wat doen ze daar?

Aan de andere kant heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken ons geen vreemde verklaring gegeven voor het parkeren van deze twee auto’s. Hij legt alleen uit dat ze van de politie zijn. En het telefoontje van het ministerie verklaarde dat het verband hield met “tests die door de ambtenaar werden uitgevoerd tijdens het repareren van deze voertuigen.” De journalist van de video vertelt ons dat een privéchauffeur die op dezelfde manier parkeerde hem eerder had uitgelegd dat hij daar was om “kalibratietests uit te voeren van de radars op zijn auto”. Dus radarvoertuigen van de politie of rijkswacht, maar wellicht bestuurd door onderhoudspersoneel.

READ  Het Nederlandse parlement roept op tot intrekking van de 'schandalige bonus' van twee miljoen euro

Staande op het gras op de berm van de snelweg, achter de vluchtstrook, riskeert elke bestuurder theoretisch een boete van 135 euro en het intrekken van 3 punten van het rijbewijs voor onveilig parkeren. Merk op dat auto’s in een bocht vallen die beperkt is tot 90 km/u.