Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Experimentele behandeling met AstraZeneca effectief bij preventie van ziekte

Anglo-Zweedse groep geneesmiddelen AstraZeneca Vrijdag maakte het bemoedigende resultaten bekend voor een behandeling tegen
COVID-19 Dit vermindert het risico op het ontwikkelen van een symptomatische vorm aanzienlijk
de ziekte bij verzwakte patiënten.

Deze antilichaambehandeling, codenaam AZD7442, is niet eerder effectief gebleken bij mensen die al aan het virus zijn blootgesteld. Maar door het te beheersen voordat het in contact komt met het virus, zijn de resultaten binnen, legt AstraZeneca uit in een verklaring.

Een futuristisch medisch arsenaal?

In dit geval vermindert het het risico op het ontwikkelen van een symptomatische vorm met 77%, volgens fase 3-gegevens, dat wil zeggen grootschalige klinische onderzoeken die zijn ontworpen om de veiligheid en werkzaamheid ervan te meten. AstraZeneca meldt dat er geen ernstige gevallen van Covid-19 of overlijden zijn geweest. Deze onderzoeken, uitgevoerd in Spanje, Frankrijk, België, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, omvatten 5.197 deelnemers, van wie 75% comorbiditeiten vertoonden. De behandeling werd gegeven door middel van intramusculaire injectie.

“Met deze geweldige resultaten zou AZD7442 een belangrijk hulpmiddel kunnen zijn in ons arsenaal om mensen te helpen die mogelijk meer dan één vaccin nodig hebben om hun normale leven te herstellen”, zegt Myron Levine, een professor aan de Universiteit van Colorado in de VS. uit de proef.

AstraZeneca is terug in het spel

« Nous avons besoin d’autres approches pour les personnes qui ne sont pas bien protégées par les vaccins contre le le Covid-19 », een complété Mene Pangalos, haut verantwoordelijke d’AstraZeneca, qui plus promet de publier des données es supplés données supplées this jaar. Het laboratorium specificeert dat het bij de gezondheidsautoriteiten een aanvraag zal indienen voor gebruik in noodgevallen of goedkeuring onder behandelingsvoorwaarden, waarvan de ontwikkeling wordt gefinancierd door de Amerikaanse overheid.

READ  Japan: een bedrijf verbiedt zijn werknemers om te roken ... zelfs als ze vanuit huis werken

AstraZeneca was ook een van de eerste bedrijven die zijn vaccin tegen Covid-19 certificeerde, wat vragen heeft opgeroepen vanwege de zeer zeldzame bijwerkingen, waardoor staten het gebruik ervan moesten beperken.