Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Aan boord van de “Wonder of the Seas”, de grootste boot ter wereld

gepubliceerd

Bijwerken

Videolengte: 2 minuten.

Frankrijk 2
Artikel door

C. Wormser, G. Sabin, S. Ruaux, Luchtbeelden: OPA / Chantiers de l’Atlanique – Frankrijk 2

Frankrijk tv’s

De race om gigantische zeilschepen gaat verder met een nieuw record op de scheepswerven in Saint-Nazaire (Loire-Atlantique). Het 362 meter lange schip, genaamd Wonder of the Seas, verliet het “Wonder of the Seas” voor vier dagen testen voordat het China bereikte.

Hij maakte nog een laatste manoeuvre in de wateren van de Loire, voordat hij voor het eerst de oceaan proefde. Na drie jaar werk is het wonder van de zeeën eindelijk uit zijn wieg tevoorschijn gekomen, voor de ogen van de toeschouwers. “Het is een groot beest‘ Een voorbijganger lacht. Het is de grootste boot ter wereld. De hoogte van het 20 verdiepingen tellende gebouw is 362 meter.

Aan boord bieden 2870 hutten plaats aan 7000 passagiers. Op vrijdag 20 augustus gaan 500 professionals de zee op voor een reeks tests, stabiliteit of zelfs elektriciteit, om de conformiteit van het schip te controleren. De Wonder of the Seas wordt pas in november geleverd aan de Amerikaanse eigenaar, de op één na grootste reder ter wereld. Voor Atlantische scheepswerven betekent dit een onverwachte financiële winst van een miljard euro. Het schip zal naar verwachting in februari in de haven van Shanghai (China) aankomen voor zaken in heel Azië.