Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Binnenkort het einde van het gemarkeerde pad met bordjes “beter beleven”?

Het populaire Zweedse meubelmerk Ikea kan de richting van het pad van de pijl herzien in zijn winkels, die in de jaren vijftig zijn opgericht. Tijdens het tonen van zijn “eerste demo van zijn futuristische winkellook” in Shanghai (China), onthulde de groep verschillende opmerkelijke veranderingen en belooft het een “meer interactieve en intuïtieve ervaring”.

De belofte van een “betere ervaring”

Onder de nieuwigheden die worden gepresenteerd, plant de meubelgigant drie gemeenschappelijke ruimtes, gericht op productie, reparatie, creatief leren of koken. “We bieden niet alleen betaalbare artikelen van hoge kwaliteit, maar ook geweldige momenten en lonende ervaringen die bezoeken zullen stimuleren en een verbeterde ervaring zullen bieden”, zegt Stephane Vanoverbeck, voormalig CEO van Ikea Frankrijk en nu In Global Trend.

Het bewegwijzerde pad had een duidelijk doel: zorgen voor een aankoop door een klant die niet zomaar een enkel item te koop kon missen. Sterker nog, hetzelfde item wordt soms tien keer in de cyclus geserveerd, om niet met lege handen de winkel te verlaten.

Deze winkel in Shanghai is de eerste die deze veranderingen ziet. voor anderen? Voorlopig wil Ikea “elk ander item testen” en “kijken wat het beste werkt”.

Deze inhoud is geblokkeerd omdat je geen bots hebt geaccepteerd.

Klik ” Ik aanvaard “, de samenzweerders worden gedeponeerd en u kunt de inhoud bekijken .

Klik “Ik accepteer alle tracers”U geeft toestemming voor het deponeren van trackers om uw gegevens op onze websites en apps op te slaan met het oog op personalisatie en advertentietargeting.

U heeft te allen tijde de mogelijkheid om uw toestemming in te trekken.
Beheer mijn keuzes

READ  Toekenning van cheques aan gezinnen overtuigt Bruno Le Maire niet


Keerpunt op lange termijn?

Dit zijn de eerste tekenen van veranderingen, Ikea was er al voor de crisis in verband met Covid-19. Geconfronteerd met een gebrek aan interesse van Parijzenaars om te verhuizen naar winkels in de Parijse buitenwijken, heeft het bedrijf in 2018 een nieuwe winkel opgezet om het voor Parijzenaars gemakkelijker te maken om te bereiken.

Vervolgens schatten de sectorspecialisten in dat de opgelegde customer journey de voetgangers die geen tijd hebben om alle afdelingen te bezoeken, niet meer bevalt. Een verandering in het klantgedrag waarop het merk probeert in te spelen met verschillende nieuwe producten.

Concurrentie van bedrijven als Amazon heeft de ontwikkeling van het Zweedse merk, dat al een goede start maakt, afgeremd.