Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

PS5 kan alleen Final Fantasy 16 spelen (Square Enix zegt het)

Final Fantasy XVI Is het te hebzuchtig voor de meeste apparaten? Volgens de woorden van Square Enix studio, Alleen PlayStation 5 kan de game perfect uitvoeren. Al enige tijd is de situatie van de nieuwe versie van de RPG verwarrend voor spelers. Toen de titel werd aangekondigd, onthulde de trailer dat er parallel aan de PS5-versie een pc-versie werd ontwikkeld.

Er is momenteel echter geen twijfel over een Xbox-versie van de game Uiteraard is de pc-versie ook niet langer relevant. Afgelopen januari deed Naoki Yoshida alsof ze niet wist dat er een haven was. “Koop een PS5riep hij lachend uit. De tweede trailer van de game bevestigde echter alleen de exclusiviteit van zes maanden. Maar nu gaat Square Enix door met zijn poging om ons de pc-versie te laten vergeten: het gaat allemaal om de kracht.

Ontwikkeling werd mogelijk gemaakt door de PlayStation 5

Sinds wanneer zijn gaming-pc’s minder krachtig geworden dan de PS5? In feite is het vooral een kwestie van optimaliseren. Een pc-poort vereiste enorm veel werk om een ​​titel aan te passen aan een oneindig aantal configuraties. Ontwikkelen Final Fantasy XVI Op het ene platform profiteert het daarentegen ten volle van componenten van de volgende generatie, namelijk de ultrasnelle SSD en grafische processors in het geval van de PS5.

Voor dit RPG-opus hadden de ontwikkelaars de kracht en stabiliteit van de Sony-console nodig om de enorme gevechten mogelijk te maken die we al in sommige fragmenten hebben gezien. “Terwijl Ifrit en Garuda vechten in deze geweldige strijd, laadt PS5 de volgende scène op de achtergrondYoshida V Interview met IGN.

READ  Square Enix kondigt Final Fantasy VII Rebirth aan, deel twee van de remake - Nieuws

Fight director Ryoto Suzuki gaat zelfs zo ver om te beweren dat “De titelontwikkeling stopt nietZonder de kracht en eenvoud van PS5 zouden releases voor meerdere platforms om deze simpele reden niet langer relevant zijn, een vrij eenvoudige rechtvaardiging als je kijkt naar de kracht van Series X en sommige pc-hardware.

Hopelijk zullen deze titel na meer jaren van ontwikkeling achter de schermen op andere platforms terechtkomen. Voorlopig kunnen alleen PS5-spelers genieten van de nieuwe aflevering van de RPG op 22 juni.