Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Problemen stapelen zich op op de luchthaven van Lissabon

Problemen stapelen zich op op de luchthaven van Lissabon

De algemeen directeur van ANA, een dochteronderneming van Vinci die tien Portugese luchthavens exploiteert, waaronder Lissabon en Porto, sprak tijdens een parlementaire hoorzitting en erkende bepaalde problemen op het platform van de hoofdstad, dat al druk was voor de crisis.

Annuleringen van vluchten, buitensporige wachtrijen en verzadiging .. De luchthaven van Lissabon kampt met problemen ” soms gevaarlijk ‘, gaf de luchthavenbeheerder deze woensdag toe in Portugal. ” Het is waar dat we de afgelopen weken problemen hebben gehad, soms ernstige (…) maar we werken samen met onze partners om de service te verbeteren ”, kondigde Thierry Legionnaire, directeur-generaal van het Afghaanse nationale leger, directeur van de 10 Portugese luchthavens tijdens een parlementaire hoorzitting aan.

De aanleiding voor deze hoorzitting voor ANA, een dochteronderneming van de Franse bouwgroep en Vinci franchises, was de annulering van tientallen vluchten op de luchthaven. Lissabon De laatste dagen en lange wachtrijen voor passagiers. Hij werd persoonlijk ondervraagd over de situatie in Lissabon en Havende tweede stad van het land waar de rijen, vooral bij de grenscontroles, onevenredig waren.

zie ook Luchthaven Orly: Nieuwe loonstakingsdag

Stakingen en arbeidsproblemen

Met betrekking tot de annuleringen die we op dit moment hebben gezien, ligt het antwoord eerder bij de luchtvaartmaatschappijen, omdat zij degenen zijn die het beslissen. Sinds de opheffing van gezondheidsbeperkingen in verband met de COVID-19-pandemie, hebben Europese luchthavens moeite om personeel aan te nemen, terwijl het aantal stakingen bij veel luchtvaartmaatschappijen is toegenomen, wat heeft geleid tot vertragingen en annuleringen van vluchten.

READ  Amerikaanse inlichtingendienst zegt dat het Russische leger lijdt aan 'ernstig tekort aan mankracht'

Het probleem van de verzadiging van de luchthaven van Lissabon en de dringende noodzaak om deze te ontmantelen, als gevolg van de toeristenhausse in de Portugese hoofdstad, werd enkele jaren geleden genoemd. Vorige week kondigde de Portugese socialistische regering plannen aan om een ​​nieuwe luchthaven te bouwen als aanvulling op Lissabon, gelegen in Montego op de zuidelijke oever van de Taag, voordat er minder dan 24 uur later een beslissing werd genomen. Na een gesprek met premier Antonio Costa betreurde minister van Infrastructuur Pedro Nuno Santos de communicatie- en coördinatiefouten binnen de regering.


zie ook – Staking in Roissy: Tientallen vluchten geannuleerd in het eerste weekend van juli 2022