Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Prinses Amalia in Sabah om haar eerste reis naar het Caribisch gebied af te ronden

De toekomstige vorst van het Koninkrijk der Nederlanden eindigt op donderdag 9 februari bij zijn eerste bezoek aan de Caribische gebieden van het koninkrijk. Prinses Katarina-Amalia en haar ouders zijn aangekomen op het eiland Saba, waar de bezoeken politiek, sociaal en ecologisch zullen zijn.

Lees ook: De 4 discrete looks van prinses Amalia op Aruba voor chique en comfortabele bezoeken

De Prinses van Oranje en het Koninklijk Paar van Nederland arriveren in Sabah

De Prinses van Oranje maakt haar eerste reis naar de voormalige koloniën van de Nederlandse Antillen. De periode van twee weken eindigt op donderdag 9 februari met Sabah Island als laatste stop.

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Katharina-Amalia worden welkom geheten door Gouverneur Jonathan Johnson van Sabah (Foto: Mischa Schoemaker/ABACAPRESS.COM)

Lees ook: Carnavalssfeer voor Crazy Farewell van Orange Princess op Aruba

Het 13 vierkante kilometer grote eiland is een overzeese gemeente van Nederland, op de Benedenwindse Eilanden van de buurlanden Saint-Eustache en Bonaire. De grotere eilanden Curaçao, Aruba en Sint Maarten zijn autonome staten van het Koninkrijk der Nederlanden, met de Nederlandse soeverein als staatshoofd.

Sabah is de kleinste van de zes Nederlandse gebieden in het Caribisch gebied (Afbeelding: Royal Histories)

Lees ook: Tweede dag op Aruba: Koninklijke familie wandelt door Arikok National Park, bezoekt universiteit en ontdekt Caribische specialiteiten

Laatste stop op de eerste reis van prinses Amalia naar de Nederlandse Cariben

Sabah Island is erg bergachtig en vol vulkanen. Het hoogste punt is Mount Scenery op 887 meter boven zeeniveau. In 1632 werd Sabah ontdekt door Europeanen. De Fransen, Engelsen en Nederlanders zouden om het eiland vechten totdat het officieel Nederlands bezit werd, met uitzondering van de Britse periode, tot aan de Napoleontische tijd. Het eiland heeft nog geen 2000 inwoners, voornamelijk geconcentreerd in de hoofdstad The Bottom.

READ  Prinses Amalia der Nederlanden zorgde voor opschudding bij haar eerste officiële diner
Koningin Máxima en prinses Amalia worden begroet door kinderen op Sabah Airport (Foto: Miska Schomaker/ABACAPRESS.COM)

Lees ook: Prinses Amalia landt in Saint-Eustache voor laatste dag Caribische rondreis

Prinses Amalia is de hele reis onberispelijk geweest en belooft een succesvolle laatste dag in Sabah te hebben. Na op de luchthaven te zijn begroet door luitenant-gouverneur Jonathan Johnson, zal de koninklijke familie een keynote-toespraak wijden aan energieoplossingen op het eiland. Het koninklijk paar en de troonopvolgers zullen zich ook richten op het leven van ouderen in Sabah, gevolgd door een wetenschappelijk project met zee-egels om herstel van koraalriffen te bevorderen.

Afbeeldingsavatar

Nicolaas Fontaine

Hoofdredacteur

Nicolas Fontaine is freelance webredacteur sinds 2014. Na copywriter en redacteur te zijn geweest voor verschillende Belgische en Franse merken en media, specialiseerde hij zich in royaltynieuws. Nicholas is nu hoofdredacteur van Histories Royals. [email protected]