Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Premier League – Nick Fouzard lijdt aan zenuwaandoening – Rugby League

Nick Fuzard, een bekende voormalige steunpilaar, heeft onthuld dat hij lijdt aan een neurologische aandoening als gevolg van een hersenschudding.

Dit is een nieuwe zaak die zojuist door de vorige speler zelf is onthuld. Nick Vouzard heeft zelfs aangekondigd dat hij lijdt aan CTE of CTE. Het is een progressieve hersenziekte die voornamelijk wordt veroorzaakt door herhaalde slagen op het hoofd en wordt vooral geassocieerd met contactsporten. Fozard, die naar verschillende Premier League-clubs ging, waaronder Warrington of St. Helens, met wie hij alles won, heeft tijdens zijn carrière talloze hersenschuddingen opgelopen en moet nu met onomkeerbare onrust leven.

Nu 44, zegt de man met de bijnaam Fozzy dat hij geen spijt heeft van een carrière die hem verschillende bijnamen heeft opgeleverd. Hij wilde mensen echter wijzen op de gevaren van een hersenschudding, vooral onder jonge mensen die net beginnen met hun carrière en die moeten worden beschermd. We kunnen geen gevallen meer tellen van ziekten die zich in rugby hebben voorgedaan, noch in Australië, noch in Europa. Verschillende competities hebben dit begrepen en hebben strengere straffen opgelegd voor verbindingen in de header en meer protocollen. Het valt nog te bezien of dit voldoende is om deze ziekten te voorkomen.

dertiende wereld

READ  Pas op voor de tijgermug, hij is terug