Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Polynet-slachtoffer van standaard cryptocurrency-hack

“De grootste hoeveelheid gehackt geld in de geschiedenis van gedecentraliseerde financiën.” Op dinsdag 10 augustus kondigde Poly Network, dat gespecialiseerd is in cryptocurrency-uitwisselingen, een recorddiefstal aan, de grootste ooit in de sector.

Alles bij elkaar kostte de diefstal van de Ethereum-, BinanceChain- en OxPolygon-tokens ongeveer $ 600 miljoen (€ 512 miljoen), volgens accounts van gebruikers zoals cyberbeveiligingsonderzoeker en Ethereum-specialist Mudit Gupta.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Cryptocurrency-uitwisselingen liggen onder vuur van regelgevers

Beste hacker, (…) We willen contact met je opnemen en dringen er bij je op aan om de activa die je hebt gehackt terug te geven.”, schreef Poly Network in een bericht aan hackers dat op Twitter werd geplaatst. “Dit geld komt van tienduizenden leden van de cryptogemeenschap.”

Toename van diefstal van cryptocurrency

Op Twitter plaatste het bedrijf de adressen die door hackers werden gebruikt en riep het houders van crypto-portemonnee op om: “Zwarte lijst”.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Als het om geld gaat, is dematerialisatie niet altijd verenigbaar met transparantie.

Overboekingen van bitcoin en andere crypto-activa zijn gebaseerd op blockchain-technologie, waardoor het a priori mogelijk is om zonder tussenpersonen zoals banken te doen, waarbij transacties rechtstreeks van gebruiker naar gebruiker worden uitgevoerd.

“De autoriteiten van elk land zullen uw wandaden beschouwen als een grote economische misdaad en u zult worden vervolgd. (…) Je moet met ons praten om een ​​oplossing te vinden.”, benadrukt het Poly-netwerk in zijn bericht.

Eind april bedroegen de cryptodiefstallen, hacks en fraude volgens CipherTrace $ 432 miljoen (€ 368,7 miljoen). “Dit aantal lijkt misschien klein in vergelijking met jaren geleden, maar als we nader kijken, is er een alarmerende trend: hacks in decentrale financiën zijn nu goed voor meer dan 60% van het totale volume aan hacks en diefstallen.”, merkt het gespecialiseerde bedrijf op.

Lees ook Arrestatie van een groep cybercriminelen die verdacht wordt van het stelen van meer dan 82 miljoen euro aan cryptocurrency

De wereld met AFP

READ  Apple-medewerkers zijn niet blij met het vooruitzicht om weer naar kantoor te gaan