Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Audi Skysphere, het eerste concept van de toekomst

Het Pebble Beach Concours d’Elegance is nu een niet te missen evenement voor sommige bouwers die niet langer noodzakelijkerwijs vertrouwen op traditionele salons voor echte nieuwigheden. Naast de mogelijkheid om exclusieve, elite auto’s en soms zelfs uit musea te presenteren, is het ook een evenement waar merken de auto’s van de toekomst kunnen presenteren.

Dit is met name het geval voor Audi, die de kans van deze elegantiewedstrijd aangrijpt om de eerste drie concepten te onthullen die de aanstaande elektriciteit aankondigen. Dit is de Skysphere, een groot detecteerbaar segment dat dateert van vóór de Great Sphere en de Urban Sphere. Audi produceerde niet alleen een tot één segment beperkt concept, deze cabrio speelde zowel de rol van een “grand tourer” toerwagen als een sportwagen. Hoe doen ? Dankzij … een variabele wielbasis die de hoofdruimte van de Sky Sphere vergroot van 4,94 tot 5,19 meter, afhankelijk van de gekozen rijmodus dankzij het modulaire chassissysteem en de beweegbare carrosseriepanelen.

In “Sports” wordt de kortste lengte gebruikt en in de modus “Grand Touring” is dit de langste. Wanneer de Sky Sphere in zijn lange uitvoering is, is de stuurstand (stuur en pedalen) “verborgen” om ruimte te besparen dankzij autonoom rijden. En in de Sport-modus maakt de vierwielbesturing het volgens Audi mogelijk om de wendbaarheid te verbeteren van een auto die echter te log en te zwaar lijkt om te doen alsof hij de strijd wil aangaan op bochtige wegen en de meest veeleisende circuits. .

Audi Skysphere, het eerste concept van de toekomst
Audi Skysphere, het eerste concept van de toekomst

Audi kondigde de 1.800 kg zware Sky Sphere aan, die slechts één elektromotor op de achteras heeft geplaatst. Deze ontwikkelt nog steeds een magere 632 pk en 750 Nm koppel, en stelt het concept theoretisch in staat om in minder dan 4 seconden de 100 km/u te passeren. De accu achter het passagierscompartiment heeft een capaciteit van 80 kWh.

READ  SNPL Pilots Association roept kwetsbare mensen op om bepaalde vluchten te weigeren
Audi Skysphere, het eerste concept van de toekomst

Binnenin heeft de Sky Sphere twee grote aanraakschermen (ruim 1,40 meter) voor het bekijken van met name de “Grand Touring”-modus en internetinhoud. De ‘single-frame’ grille, die al een paar jaar kenmerkend is voor Audi, is opnieuw ontworpen en bevat LED-verlichting die verandert afhankelijk van de rijmodus.

Audi Skysphere, het eerste concept van de toekomst

Qua esthetiek heeft Audi aangekondigd sterk geïnspireerd te zijn door de Horch 853 (een merk van Horch waarvan Audi vermoedt dat het nieuw leven wordt ingeblazen om te concurreren met de Maybach), een luxe auto uit het verleden van het merk die het Concours d’Elegance 2009 won. werd ook ontworpen in Californië door Malibu Design Studio en geregisseerd door de Franse Gael Buzyn. Ontwerpteams op afstand werkten samen met Duitsland met behulp van virtual reality, waardoor mijn ontwerpbureaus ontwerpfasen konden valideren zonder de kleimodellen te hoeven verplaatsen.