Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Amazon compenseert getroffen klanten met onveilige producten van onafhankelijke verkopers

Compensatie kan meer dan $ 1.000 bedragen als de verkoper niet reageert op claims, zegt de groep.

De Amerikaanse e-commercegigant Amazon beloofde dinsdag om klanten te vergoeden die het slachtoffer zijn geworden van producten die als gevaarlijk worden beschouwd en die zijn gekocht bij onafhankelijke verkopers op zijn platform, kort nadat er een klacht was ingediend door de US Consumer Protection Agency.

«In het onverwachte geval dat een defect product dat op Amazon.com wordt verkocht, leidt tot schade aan eigendommen of persoonlijk letsel, zal Amazon klanten direct compenseren voor claims van minder dan $ 1.000.’, schrijft het bedrijf in een artikel dat dinsdag op haar website is gepubliceerd, met ingang van 1 september. De vergoeding kan betrekking hebben op hogere bedragen, de incasso gaat door, in het geval dat de verkoper niet reageert op claims of een claim afwijst die Amazon gegrond acht. Claims onder deze limiet vertegenwoordigen nu echter 80% van de klachten, aldus het Amerikaanse bedrijf.

De aankondiging van Amazon komt bijna een maand nadat een klacht werd ingediend door het Amerikaanse Consumer Protection Agency (CPSC), met als doel de groep te dwingen de verantwoordelijkheid te nemen voor het terugroepen van producten die als gevaarlijk worden beschouwd en die op zijn platform worden verkocht. Van de producten die naar schatting een risico lopen op letsel of overlijden voor klanten, waren 24.000 defecte koolmonoxidedetectoren en 400.000 haardrogers die gebruikers onvoldoende beschermden tegen de risico’s van schokken en elektrocutie, aldus het CPSC.

READ  Wat zijn de voordelen van vinylvloeren?

«Door klanten en producten op ons platform te ondersteunen, ongeacht wie ze verkoopt, gaat Amazon verder dan zijn wettelijke verplichtingen en wat elke andere online marktplaats tegenwoordig doet om consumenten te beschermen.zegt Amazon.

Om de klachten te valideren, is Amazon van plan om onafhankelijke verzekeringsexperts in te schakelen, terwijl het zelf verzoeken uitsluit die als te vergezocht of beledigend worden beschouwd. De Amerikaanse reus bevestigde dinsdag ook dat het geen compensatie zal zoeken voor verkopers die “.Voldoe aan onze gebruiksvoorwaarden en sluit een geldige verzekering af», maar behoudt zich het recht voor om enkele anderen aan te klagen.


zie ook – “Gemotiveerd”, protesteerden honderden mensen tegen de oprichting van een Amazon-magazijn in het Gard-district