Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Politiek drama kost tijd in Nederland |  ஒடி

Politiek drama kost tijd in Nederland | ஒடி

Christine’s Union, de huidige junior coalitiepartner van de Nederlandse premier Mark Rutte, maakte dit weekend bekend dat hij geen deel zou uitmaken van een nieuwe regering die hij leidde. De verhuizing kwam een ​​week na de verkiezingen van 17 maart, met veel politiek drama. Afgelopen donderdag hebben de andere twee coalitiepartijen van Rutte protest tegen hem ingediend nadat hij een motie van wantrouwen had gewonnen. De opstand was het resultaat van de eerste stappen die werden gezet om een ​​nieuwe alliantie te vormen.

Tijdens de geheime discussie over de volgende regering, een zeer populaire en kritische parlementslid die door een populaire stemming werd herkozen. De premier had herhaaldelijk gezegd dat hij het er niet over had. Uit aantekeningen van deze vergaderingen bleek echter dat hij dat wel was. Deze hebben allemaal twee grote gevolgen. Ten eerste zal de vorming van een nieuwe alliantie langer duren dan verwacht. Ten tweede zijn de kansen dat de huidige coalitie doorgaat duidelijk afgenomen.

Alternatieven kunnen een alliantie zijn met de liberaal-conservatieve VVT ​​onder de nieuwe leiding (de partij heeft gezegd dat het op dit moment niet zal doorgaan) of een regenboogcoalitie, de sociaal-liberale, christelijke en twee of drie linkse partijen, of een PM Brede progressieve coalitie anders dan Rutte’s VVT. Deze laatste moet maximaal acht partijen in de nieuwe coalitie steunen en / of participeren.

Het is erg moeilijk om een ​​object van huidig ​​politiek wantrouwen te bepalen

Beide alternatieven zijn pro-Europees voor één regering en zullen tot meer linksen leiden dan we nu hebben. Momenteel lijkt het politieke potentieel van alle opties beperkt. Als die opties mislukken, kan het parlement besluiten dat er nieuwe verkiezingen nodig zijn.

READ  Deel II van een Caribische cruise naar de Bovenwindse Eilanden

Het huidige kabinet, onder leiding van Rutte, regeert totdat er een nieuw kabinet is gevormd. Dit kan maanden duren, en het huidige politieke wantrouwen maakt het in de tussentijd erg moeilijk om een ​​ander doel vast te stellen dan het aanpakken van de epidemie en de uitbreiding van bestaande economische ondersteuningsmaatregelen. Daarom is het onwaarschijnlijk dat de Nederlandse economie dit jaar zal profiteren van een post-economisch herstelplan, dat volgens Rudd spoedig zou moeten worden beslist. Daarom hebben we onze economische vooruitzichten niet gewijzigd, omdat deze extra financiële stimulans geen deel uitmaakt van onze huidige economische prognose.