Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Canada boekt weer vooruitgang door Nederland te verslaan in de curlingwereld van de mannen

Canada boekt weer vooruitgang door Nederland te verslaan in de curlingwereld van de mannen

PKD Tyres & OK Tyre bracht Brendan Potser uit Canada in een onverwachte diefstal en een krachtpatser in de situatie die hij zondag wilde tegen Zwitserland tijdens het World Men’s Curling Championship.

Het extra einde was gelijk met een hamer en de prijs van een vroegtijdige misser bij het eerste verlies van een wedstrijd was hoog.

Potsherd was licht in zijn laatste remise en kreeg twee diefstallen toe toen Peter de Cruz met 6-4 won in het Markin Macbeth Center.

“Dit is een foto die ik vaak maak”, zei Potcher.

Zijn in Edmonton gevestigde Darren Molding, Brad Diesen en Carrick Martin vingen een pauze toen de Zwitserse vierde Benoit Schwartz aan het einde van de negende zijn eerste steen pakte.

Het sloot het vertrouwen van een Zwitserse deuce en de dubbele poging om de Schwarz-hoek te verhogen was net zo breed, waardoor Canada een koopje en een 4-3 voorsprong kreeg.

Kijk | Canada staat op de eerste plaats in Nederland:

Brendan Potser stal er een in de 8e inning toen zijn Canadese ring zondagmiddag Nederland met 7-6 versloeg. 0:50

Potter dwong Schwartz om een ​​op de 10 te slaan om de zaken aan het extra einde beter te maken. Echter, met een steen in de middenlijn bovenaan de 1,2 meter hoge ring, moest Potscher iets breder gooien dan normaal.

“Dit is altijd een vraagteken als je extra sneeuw neemt”, zei Potcher. ‘Gaat het daar iets sneller zijn of gaat het daar iets langzamer?

‘Ik denk dat we aan het eind van de dag het juiste moment weten. Ik heb het gewoon een beetje helderder gegooid.’

READ  Een valeffect voor Nederland

Potsher, die met 78 procent het laagste percentage van acht spelers heeft, liet twee vroege steals vallen tegen De Cruz, maar trok ook door met een deuce aan het einde van de zevende.

Kijk | Zwitserland versloeg Canada:

Peter de Cruz en zijn Zwitserse ring laten de eerste nederlaag van Canada met 6-4 vallen in de 11e ronde van de Wereldkampioenschappen curling in Kilgore. 0:54

“Ik denk dat we het beter hadden kunnen doen met dat spel, maar het is een lange week geleden”, zei Molding. “Je gaat een fout maken.

“Ik weet niet of het realistisch is om op dit evenement met 15-0 te gaan. Jij pakt het verlies en gaat verder.”

In de middagtrekking van Canada draaide de ongeslagen Nederlandse skip zich met 7-6 tegen Jab van Darb.

Molding zei dat hij enkele kleine verwondingen aan de knie had opgelopen nadat hij de hack aan het einde van de vijfde had verlaten. Hij bleef in het spel en gaf er niets om.

Molding, die zich vorige maand terugtrok uit de playdowns in het mixed dubbelspel na een dwarslaesie, zei dat zijn rug “geweldig aanvoelt”.

Met de overwinning op Canada was de Cruz met 4-0 ongeslagen.

“Het is een goed spel,” zei hij. “Ze zijn een supersterk team. Elke keer dat je tegen Canada speelt op grote evenementen, weet je dat het uit de tafel zal springen als je ernaar kijkt.

‘We zijn zo opgewonden. We gaan hier een beetje van genieten.’

De Italiaanse Joel Retornas versloeg de Duitse Sixten Todzek met 9-3 en de Zweedse Niklas Edin versloeg Sergei Glukov van de Russische Curling Federation met 8-7. In de andere openingswedstrijd verdubbelde John Schuster van de Verenigde Staten de Japanse Utah Matsumura met 10-5.

READ  Hirscher keert terug... met Nederland!

In de namiddag scoorde Stephen Wallstot uit Noorwegen drie doelpunten, 9-8, tegen Zweden in de 10e ronde. Bruce Moutt uit Schotland versloeg de Chinese Kiang Joo met 10-1, terwijl de Deense Mats Norcard de Zuid-Koreaanse Yeong-seok Jiong met 4-3 versloeg.

Noorwegen (5-0) en Zwitserland (4-0) waren de enige ploegen die meededen aan de avondloting. Canada en Schotland waren de volgende 4-1.

De Russische Curling Federatie, de Verenigde Staten en Italië vielen met 3-1 en Zweden met 3-2. Denemarken 2-3, Japan 1-3, Duitsland (0-4), China (0-5), Zuid-Korea (0-5), Nederland (0-5) wonnen niet.

Kijk | Die curling-show Tees Up Wereldkampioenschap Curling Heren:

Die curling-show wordt internationaal, aangezien de Wereldkampioenschappen curling voor heren op vrijdag van start gaan. 1:01:50

Het round robin-spel gaat door tot en met vrijdagmiddag.

De twee beste finishers in de round-robin van 14 teams verdienen de taart voor de halve finales op zaterdag. De teams die op de derde tot en met zesde plaats zitten, strijden met de winnaars in kwalificatiewedstrijden om de laatste vier te bereiken.

De medaillewedstrijden zijn gepland voor 11 april. De zes beste teams krijgen plaatsen voor hun respectievelijke landen op de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking.

Edin van Zweden versloeg Kevin Coe van Canada in de finale van de Wereldkampioenschappen 2019 in Lethbridge, Alta. Het evenement van 2020 werd afgelast vanwege een epidemie.

Er zijn geen toeschouwers toegestaan ​​in de Winsport-arena, die ook de locatie was van de recente Canadese kampioenschappen voor heren, dames en gemengd dubbelspel.

De volgende zijn twee Grand Slams op de bellenkalender voorafgaand aan de World Women’s Playdowns eind april.

READ  Nederland: een van de meest genereuze pensioenstelsels in Europa