Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Passagiers die van Nederland naar Duitsland reizen, moeten aan de grens een negatieve COVID-test laten zien

Passagiers die van Nederland naar Duitsland reizen, moeten aan de grens een negatieve COVID-test laten zien

Mensen die van Nederland naar Duitsland reizen, kunnen bij het oversteken van de grens een negatieve coronatest laten zien. De Duitse regering heeft besloten dat de maatregel dinsdag ingaat. Voor reizigers geldt een uitzondering.

Duitsland heeft Nederland aangewezen als hoogrisicogebied voor ‘bijzonder hoge’ coronabesmettingen. Voorafgaand aan het nieuwe besluit was Nederland aangemerkt als risicogebied en moeten passagiers na 48 uur een coronatest uitslag laten zien.

Nederland is na Tsjechië, Polen en Frankrijk het vierde buurland van Duitsland en wordt gezien als een risicogebied. Het komt voor wanneer er in zeven dagen tijd meer dan 200 nieuwe infecties per 100.000 mensen zijn.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert om tot 15 mei niet naar het buitenland te gaan.

Blijf thuis

De premier van Noordrijn-Westfalen, Mark Rutte, en zijn collega, Armin Laschett, riepen gisteren mensen op om met Pasen de grens niet over te steken, als dat niet nodig is. ​

De twee premiers zeiden in hun gezamenlijke verklaring dat de huidige situatie in de grensregio, waar de sociale en economische betrekkingen erg groot zijn, een uitdaging is. “Door wederzijds begrip en verantwoordelijk gedrag zullen we dit jaar vroeg aan het einde van de epidemie helpen.”

READ  Gigantische cluster in een nachtclub in Nederland: de geloofwaardigheid van de gezondheidspas staat ter discussie