Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Polen, de nieuwe pijler van de Amerikaanse strategie in Europa

Polen, de nieuwe pijler van de Amerikaanse strategie in Europa

De Amerikaanse ambassadeur in Warschau, Mark Brzezinski, tijdens zijn aankomst afgelopen juni in de haven van Gdynia in
USS ErnstigDe torpedobootjager van de Amerikaanse marine. Omar Markies/Getty Images via AFP

Het verhaal – De Amerikaanse ambassadeur in Warschau bevestigde vóór de komst van Joe Biden dat het Pools-Amerikaanse partnerschap “nog nooit zo hecht is geweest”.

Speciale gezant naar Warschau

Op 24 februari 2022, toen Vladimir Poetin besloot om Kiev te veroveren, waarbij hij het buitengewone verzet van de veroverde natie losliet, kwam er massaal een ander volk in opstand voor Oekraïne: de Polen. Binnen een paar dagen organiseerde een hele gemeenschap, en vervolgens een staat, zich om de vluchtelingen op te vangen, vooral de vrouwen en kinderen. Ze moesten 9 miljoen oversteken naar Pools grondgebied en ongeveer 3 miljoen om daar te blijven, van wie de helft er nog steeds is, volledig geïntegreerd door werk en school.

Duizenden Polen haalden zelf met de auto Oekraïense gezinnen aan de grens op, terwijl miljoenen anderen in het hele land zich vrijwillig aanmeldden om voedsel en dekens uit te delen, of kamers en appartementen aan te bieden. “Wekenlang leefden we zo, bijna uitgeput, terwijl we onze hoofdtaak runden en als vrijwilligers werkten, een paar uur per nacht slapend. het was moeilijk…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 92% om te ontdekken.

Flitsverkoop -70%

De aanbieding is geldig tot 28 februari. zonder verplichting.

Al geabonneerd? Inloggen

READ  Minstens 23 soldaten kwamen om bij plotselinge overstromingen in de Himalaya