Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Moskou beweert een dorp in de buurt van Bakhmut te hebben veroverd

Deze invasie werd op vrijdag 17 februari aangekondigd door de Wagner Group, die het reguliere leger als vorm van competitie in stand houdt.

Door Le Figaro met AFP

gepubliceerd updaten

Deze inhoud is niet toegankelijk.

De Russische president Vladimir Poetin (links) en minister van Defensie Sergei Shoigu kondigen de overname aan Paraskovika Deze maandag 20 februari. Foto gedateerd 21 december 2022. Michail Kireev/Spoetnik/AFP

Rusland Maandag beweerde te zijnvolledig»Heeft de controle over een gebied in de directe omgeving van Bakhmuteen stad in Oost-Oekraïne die Russische troepen al enkele maanden proberen te veroveren.

Vrijwilligers van de aanvalsdetachementen hebben in samenwerking met de luchtlandingseenheden en met de steun van de artillerie-eenheden (…) de nederzetting Paraskovichovka volledig bevrijdaldus het Russische ministerie van Defensie.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Spanningen met Wagner

Dit dorp ligt aan de noordelijke ingang van Bakhmut, op de kruising van twee belangrijke wegen. Vrijdag heeft de Russische paramilitaire groep Wagner, die in de frontlinie van de Slag om Bakhmut staat, al de verovering van Paraskovichevka aangekondigd. Spanningen tussen het Russische leger en Wagner zijn de afgelopen weken opgedoken, toen ze afzonderlijk de verovering van bepaalde regio’s opeisten.

Wagners chef, Yevgeny Prigozhin, bekritiseerde herhaaldelijk het Russische opperbevel en beschuldigde het ervan ineffectief te zijn en het niet voldoende middelen te geven om Bakhmut onder controle te houden, dat fel werd verdedigd door Oekraïense troepen.

Zie ook -Oekraïne: Bakhmut, het nieuwe “Stalingrad”, zou volgens de chef van Wagner “in maart of april” ingenomen moeten worden.

Lees ook – Wagner, risicovolle fase

Al meer dan zes maanden proberen de Wagner Group en het Russische leger Bakhmut te bezetten, een stad van beperkt strategisch belang, maar die door de duur en intensiteit van de gevechten aan groot symbolisch belang heeft gewonnen.

De strijdkrachten van Kiev en Moskou hebben daar zware verliezen geleden en veel analisten denken dat Rusland ze wil grijpen vóór de eerste verjaardag van zijn offensief in Oekraïne op 24 februari. De afgelopen weken lijken de Russische aanvallen langs de frontlinie in het oosten te zijn toegenomen.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Zie ook – Biden kondigt extra wapenleveranties aan Oekraïne aan vanuit Kiev

READ  Politieagent doodt man die is vrijgesproken van godslastering