Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Spanje leidt een opstelling van treinen die te groot zijn voor de tunnels tot een reeks ontslagen

In Spanje leidt een opstelling van treinen die te groot zijn voor de tunnels tot een reeks ontslagen

Gabriël Boyes/AFP Een trein voor de Spaanse staatsspoorwegmaatschappij Renfe op het treinstation Principe Bio in Madrid op 5 september 2019. (GABRIEL BOUYS / AFP)

Gabriël Boyes/AFP

In Spanje leidt een opstelling van treinen die te groot zijn voor de tunnels tot een reeks ontslagen (foto van een Renfe-trein genomen in Madrid in 2019)

Spanje – de grootte van de knoedel. In Spanje bracht de zaak van treinen die te groot zijn voor bepaalde tunnels het hoofd van de Spaanse Spoorwegen en de nummer twee van het Ministerie van Transport ten val, na 15 dagen van gênante controverse voor de uitvoerende macht.

President van Renfe Railway Company sinds juni 2018, Isaias Tapuas ” voet “ Maandag 20 februari “zijn ontslag”Dat zegt een woordvoerster van het bedrijf tegen AFP.

Wat biedt de toekomst voor deze advertentie?

Dit plotselinge ontslag is toegevoegd aan het ontslag van de staatssecretaris van Transport Isabel Pardo de Vera, die ook het voormalige hoofd van de directeur van het Spaanse spoorwegnet Adive is, bevestigd door het Ministerie van Transport in een kort persbericht.

Minister van Transport Raquel Sanchez “dankbaarheid uiten” voor deze twee leiders “het werk gedaan in hun respectievelijke banen”Volgens het ministerie.

Het ontslag komt na meer dan twee weken controverse over een order voor 31 treinen voor het spoorwegnet in Noord-Spanje, die te groot bleek voor sommige van de tunnels waar ze doorheen moesten.

Wat biedt de toekomst voor deze advertentie?

Twee jaar vertraging en mogelijke extra kosten

De order, ter waarde van 258 miljoen euro, werd gegund na een uitnodiging om in juni 2020 een bod uit te brengen op de Spaanse fabrikant van spoorwegmaterieel CAF, de rivaal van het Franse Alstom en het Duitse Siemens, aldus Renfe.

READ  In Mali kondigt de regering de terugkeer aan van Choguel Maiga op de post van premier

Volgens de spoorwegmaatschappij was het dit bedrijf, met hoofdzetel in Baskenland (Noord), dat zich in maart 2021 realiseerde dat de opgegeven afmetingen tijdens de aanbesteding niet klopten. Toen waarschuwde ik de autoriteiten voordat ik zelfs maar begon met het bouwen van de treinen.

“Er was absoluut geen risico dat treinen van de verkeerde maat zouden worden gebouwd omdat de fabrikant verplicht was, zoals gespecificeerd in de aanbestedingsdocumenten.”Om controles uit te voeren, bevestigde Renfe aan AFP.

Wat biedt de toekomst voor deze advertentie?

De storing – die begin februari werd aangekondigd, bijna twee jaar nadat het probleem werd ontdekt – zal niettemin leiden tot vertragingen in de levering van treinen, die volgens de spoorweggroep in 2026 moeten rijden en niet in 2024 zoals aanvankelijk gepland.

En volgens de Spaanse media kan dit ook tot extra kosten leiden door de stijging van de materiaalprijzen in de afgelopen maanden. Renfe afgewezen probleem: “Geen financieel probleem, geen geldverspilling”bevestigt aan de groep.

“Schuld verbergen” En “ondoorzichtig”

De zaak heeft geleid tot verhitte discussies in Spanje, waar de rechtse oppositie de regering van de socialistische premier Pedro Sanchez heeft beschuldigd van het plegen van een misdrijf. “Schuld verbergen” En de’“ondoorzichtig”Minder dan een jaar voor de voor eind 2023 geplande parlementsverkiezingen.

Wat biedt de toekomst voor deze advertentie?

“U bent voorzitter van een regering die de treinen beveelt niet door de tunnels te rijden.”Onlangs, ironisch genoeg, tovert de tweede man van de Popular Party (PP, rechts), Cuca Gamarra “mislukking”.

Deze controverse heeft er al toe geleid dat het ministerie van Transport op 6 februari het voormalige hoofd materieelbeheer in Renfe en een hoge functionaris bij ADEF uit zijn ambt heeft ontheven.

READ  Japan protesteert tegen Chinese boringen in Oost-Chinese Zee

Ze drong er ook bij Adif en Renvi op aan een gezamenlijk onderzoek te openen om de omstandigheden te achterhalen die tot deze beschreven situatie hebben geleid “Een grote fout” door de minister van Verkeer.

Wat biedt de toekomst voor deze advertentie?

de ” Het is al 40 jaar niet meer gezien »

In reactie op maandag op het aftreden van de president van Renfe en de minister van Transport, eiste de president van de Cantabrische regio, Miguel Angel Rivella, van de regionale partij PRC: “een vergoeding” voor zijn land, rechtstreeks getroffen door deze foutieve treinorder.

“we willen duidelijkheid” omstandigheden en zo “Oplossingen liggen op tafel”Ook getroffen, voegde Adrien Barbon, de socialistische president van de regio Asturië, maandag toe voor een vergadering die was bijeengeroepen door het Ministerie van Transport.

“Ik herhaal mijn excuses, maar ik sta er ook op dat we aan het werk zijn en aan oplossingen werken”De minister van Transport bevestigde aan het einde van deze vergadering.

Wat biedt de toekomst voor deze advertentie?

“Vuil werk van deze omvang, dat heb ik in 40 jaar nog nooit gezien”Van zijn kant bekritiseerde hij de president van de Cantabrische regio.

Zie ook op Huff bericht: