Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Plotselinge verbranding van elektrische auto’s: zeer onstabiele chemische verbindingen

Moderne lithiumbatterijtechnologie die wordt aangetroffen in elektrische en hybride voertuigen zal verantwoordelijk zijn voor de recent waargenomen plotselinge burn-outs.

“Het probleem is dat we de voertuigen op de weg zetten met een zeer onstabiele chemie, lithium”, legt George Ene, algemeen directeur van de Motorists’ Protection Association, uit in een interview bij LCN.

Dit laatste geeft aan dat veel kleine elektronische apparaten, zoals laptops of sportuitrusting, soortgelijke problemen hebben ondervonden.

“Lithium is niet erg stabiel en als het vlam vat, heeft het niet echt zuurstof nodig”, zegt Iny.

Sommige hybride automodellen rijden al meer dan 20 jaar en in sommige gevallen kan ook batterijslijtage de oorzaak zijn.

“Wat we ook uit het onderzoek kunnen zien, is dat degradatie van batterijen soms kan leiden tot corrosie op het niveau van de chemische samenstelling van de batterij, wat ervoor zorgt dat er potentiële gevaren zijn”, zegt Pierre-Olivier Rancourt, een monteur die gespecialiseerd is in elektrische voertuigen.

Bekijk de volledige interviews in de video hierboven.

READ  De maan was in een paar uur gevormd