Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Phil Spencer: Xbox wil niet omgaan met NFT | Xbox One

Wordt Xbox binnenkort een NFT-gebruiker? Niet ! Phil Spencer is er niet echt dol op, omdat deze technologie vooral bedoeld is om entertainment te exploiteren in plaats van te verrijken, zoals hij op de site uitlegde Axios.

Wat is het verschil tussen NFT, Bitcoin en Ethereum?

Voordat we tot de kern van de zaak komen en Phil Spencer’s visie op NFT’s uiteenzetten, lijkt het ons belangrijk om even de tijd te nemen om u zo nauwkeurig mogelijk uit te leggen wat NFT-technologie is en waarom het gebruik ervan het onderwerp is van zoveel controverse. .

Sinds een paar jaar voegt zich langzaam een ​​nieuw type transactie in ons betalingsgedrag: afwikkeling via cryptocurrency.

Het is een technologie die voor sommigen revolutionair is en door anderen is bekritiseerd, die vaak plaats maakt voor verhitte debatten op sociale netwerken, vooral wanneer Bitcoin (de meest populaire cryptocurrency) een verbazingwekkende herwaardering op de aandelenmarkt ervaart. Volatiliteit is ook onderhevig aan NFT’s, hoewel ze in verschillende parameters verschillen van Bitcoin of Ethereum.

In feite voldoen niet-verwisselbare tokens, of meer algemeen NFT’s, aan andere criteria dan Bitcoin, omdat het niet-verwisselbare tokens zijn, wat met andere woorden betekent dat elke NFT zijn eigen kenmerken heeft, en dus zijn eigen waarde. Allemaal dezelfde waarde. Daarom is NFT geen cryptocurrency, hoewel het op de blockchain wordt opgeslagen en kan worden ingewisseld voor cryptocurrency.

Een NFT kan alle op te slaan digitale data zijn: een afbeelding, een video, een object in een videogame… Wat de NFT bijzonder maakt, is dat dankzij de opslag op de blockchain de NFT uniek is. Als een beroemde ontwerper bijvoorbeeld een object in een videogame maakt en het opslaat als een NFT (op de blockchain), wordt dat object herkend als het “origineel”, dat wil zeggen het object dat door het medium zelf is gemaakt en niet wordt gekopieerd. Dus bijvoorbeeld op dezelfde manier waarop sommige hobbyisten of verzamelaars het bestaan ​​van Een fysiek object dat ooit eigendom was van een beroemdheid, Geïnteresseerden kunnen nu een bestand kopen en bezitten Een digitaal object van een beroemdheid.

READ  Bethesda herlanceert Quake op alle platforms en in het kassierrapport

Met andere woorden, NFT-technologie maakt het mogelijk om het concept van singulariteit te reproduceren in de digitale wereld dat tot dan toe specifiek was voor de fysieke wereld. In feite waren tot dan toe alle digitale versies van het ding identiek en uitwisselbaar.

Daarom geven de unieke bepalingen van NFT het een unieke toegevoegde waarde. Een functie waarvan bedrijven als Electronic Arts, Atari en Valve al hebben geprobeerd te profiteren, zelfs als dit betekent dat de planeet een beetje meer schade wordt berokkend, aangezien het gebruik ervan verre van milieuvriendelijk is…

Phil Spencer is helemaal geen fan van NFT

Op de Xbox daarentegen is het gebruik van NFT uitgesloten, zegt Phil Spencer. Het hoofd van het Amerikaanse merk drukte elke “goede” gedachte van deze technologie uit in een interview met de site Axios :

Wat ik je vandaag over NFT’s kan vertellen, is dat ik denk dat er enorm veel wordt gespeculeerd en geëxperimenteerd rond deze technologie, en dat sommige van de innovaties die ik vandaag zie, meer over exploitatie dan over entertainment gaan.

Ik denk niet dat het nodig is om elk NFT-spel te draaien. Ik denk dat we in een periode zitten waarin mensen meer in de ontdekkingsfase zitten.

Ik kan begrijpen dat je in het begin veel dingen ziet die je absoluut niet in je winkel wilt zien.

Ik denk dat alles wat we in onze catalogus zien dat we zien als een exploit, iets is waar we onmiddellijk op zullen reageren. We willen dat soort inhoud hier gewoon niet zien.

Dat is wat er werd gezegd! Er is geen risico dat Xbox interactie heeft met deze technologie. En jij, ben je klaar om in de toekomst NFT’s te kopen?

READ  Hoe het te installeren vanaf een opstartbare USB-drive