Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pfizer gaat drie overeenkomsten aan om capaciteit op te bouwen in RNA-technologie voor berichten

Amerikaans farmaceutisch laboratorium Pfizer Maandag heeft het drie nieuwe partnerschappen opgezet om zijn capaciteiten rond messenger RNA (mRNA) -technologie te vergroten, die wordt gebruikt in zijn Covid-19-vaccin dat is ontwikkeld met BioNTech.

mRNA-technologie is nog niet toegepast op andere virussen dan de virussen die het virus veroorzaken. COVID-19Maar het wordt als veelbelovend beschouwd in de strijd tegen vele ziekten en Pfizer heeft er een belangrijk middelpunt van zijn strategie van gemaakt.

Honderden miljoenen dollars geïnvesteerd

Maandag kondigde de groep een vierjarige samenwerking aan met Beam Therapeutics aan onderzoeksprojecten naar zeldzame genetische ziekten die de lever, spieren en het centrale zenuwstelsel aantasten, inclusief mRNA- en nanodeeltjestechnologieën. Voor de gelegenheid zal Beam een ​​eerste bedrag van $ 300 miljoen ontvangen en, afhankelijk van de voortgang van het onderzoek, verschillende andere bedragen van in totaal $ 1,05 miljard, een persbericht met details.

In een andere verklaring kondigde Pfizer aan dat het ook een onderzoekspartnerschap is aangegaan met Acuitas Therapeutics, waardoor het de mogelijkheid krijgt om Acuitas-technologie te gebruiken op lipidenanodeeltjes voor maximaal 10 vaccins of Medicijnen op basis van mRNA. De financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Het lab bereikte uiteindelijk een overeenkomst met Codex DNA om zijn technologie te gebruiken om DNA uit enzymen te synthetiseren voor onderzoek en ontwikkeling van op mRNA gebaseerde vaccins en medicijnen. Op basis van de voortgang van het onderzoek zei de startup in een door Pfizer bevestigde verklaring dat Pfizer meer dan $ 100 miljoen zal betalen voor Codex DNA.

Partnerschapsverlenging met BioNTech

Het Amerikaanse laboratorium profiteerde optimaal van de samenwerking die in 2018 begon met het Duitse biotechnologiebedrijf BioNTech, dat een vaccinproject startte tegen griep, is nog in volle gang en heeft geleid tot
Covid-19-vaccindie naar verwachting in 2021 een omzet van $ 36 miljard zal bereiken.

READ  Alles verandert op 1 januari 2022

Vorige week kondigde Pfizer de wens aan om zijn samenwerking met BioNTech voor een vaccin tegen Gebied.

De groep wil blijven investeren in onderzoek naar het Covid-19-vaccin en andere op mRNA gebaseerde vaccins, maar ook om het onderzoek naar het gebruik van nRNA uit te breiden naar andere therapeutische sectoren zoals zeldzame ziekten en kanker, evenals elk ander gebied in behoefte aan innovatieve therapieën, benadrukte de woordvoerder.