Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Mijn auto stopte op de snelweg”, getuigt de coureur die deelneemt aan een teamwerk tegen Renault

Na de “Dieseljet” die Volkswagen deed schudden, hebben sommigen het al over de “Motor Jet”. Tussen 2012 en 2016 merkten veel gebruikers van auto’s van de groep Renault-Nissan-Dacia uitgerust met 1.2 TCe- of DIG-T-motoren een overmatig olieverbruik, voortijdige slijtage en zelfs een motorstoring op waardoor ze gevaar lopen. Deze motor, die in totaal op 400.000 auto’s was geïnstalleerd, werd uiteindelijk in 2018 verlaten. Op dinsdag 11 januari begonnen verschillende eisers een procedure om Renault te vragen documenten met betrekking tot deze ongevallen te overleggen. Hun advocaat moet een samenvatting geven.

Hervey is een van de eersten die klaagt. Nadat hij in 2013 een Dacia kocht, realiseerde hij zich al snel dat zijn auto een probleem had. “Zelfs tijdens de garantieperiode had ik enkele symptomen, Hij zegt, Weinig geluid bij een bepaalde acceleratie. “ Merk dan geleidelijk het olieverbruik op “steeds krachtiger” Totdat de diagnose is gesteld: “De motor is na vijf jaar en twee maanden goed te vervangen.” Meest Renault weigert alle steun. De groep denkt dat Hervey “Je hebt het onderhoudsboekje niet strikt gerespecteerd”zegt de chauffeur. “We hebben geen hulp gekregen.”

Hervé creëerde vervolgens een Facebook-groep, er werden verschillende gevallen gemeld en de UFC Que-Choisir nam het over. Maar in november 2019 oordeelde het ministerie van Milieutransformatie dat het niet nodig was om alle voertuigen terug te roepen en Renault meende dat het ze van geval tot geval kon afhandelen.

In september 2021 reed Stephanie in haar 2016 Clio 1L2 TCe op de snelweg toen ze bang was. “Hij deed het eerste licht aan, toen een tweede, en toen stopte de auto op de snelweg.”, getuigen. “Gelukkig zat ik op de goede rijstrook. Maar andere auto’s en enkele vrachtwagens toeterden naar me en ik wist niet wat ik moest doen. Ze herinnert zich. Ik had het helemaal niet verwacht, want de auto was nieuw en goed onderhouden.” Eindelijk kon Stephanie de oprit gebruiken om op de vluchtstrook te parkeren. Renault weigert de verantwoordelijkheid voor het ongeval op zich te nemen, aangezien het interview niet geheel volgens de regels verliep.

READ  Aéroports de Paris: demonstranten blokkeerden Roissy Terminal 2E, onrust verwacht

I Legivagevallen Hij verdedigt deze automobilisten. Volgens de advocaat is de autogroep in volledige ontkenning: “Sinds 2015 worden consumenten misleid over de intrinsieke kwaliteiten van de motor, Bevestigt. Dit defect kan leiden tot motorstoring, advocaat alert, Dit is het risico waar we Renault vooral de schuld van geven. Het risico dat de samenleving het zal ontkennen of proberen het af te schilderen als uiterst zeldzaam.”

“We willen dat Renault de koe bij de horens vat door de voertuigen die gevaarlijk zijn terug te roepen, om deze inbreuk op de beveiliging die iedereen aangaat te voorkomen.”

Ik ben Leguyevakis, de advocaat van de eisers

naar frankrijkinfo

Renault wacht de inhoud van de klacht af, maar stelt vast dat meer dan 90% van de gevallen is afgehandeld. De fabrikant beweert ook dat voor de meeste ongevallen het overmatige olieverbruik gering is en dat er waarschuwingssignalen zijn voorafgaand aan een motorstoring, die de getroffen bestuurders zouden moeten waarschuwen.