Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Personages van de grote openingsceremonie op de Seine

De openingsceremonie van de Olympische Spelen van 2024 in Parijs, die plaatsvinden op de Seine, is de eerste in hun soort buiten een stadion. Hier zijn de belangrijkste cijfers die de organisatoren van de Olympische Spelen “revolutionair” hebben verklaard.

De eerste beelden van hoe de hoofdstad eruit moet zien op 26 juli 2024, de dag van de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs, zijn om van te dromen. Dankzij deze unieke viering kunnen afgevaardigden dankzij de lancering zes kilometer over de Seine zeilen. Vanaf de trottoirs zullen honderdduizenden toeschouwers de parade kunnen bijwonen.

600.000

…als het verwachte aantal toeschouwers. Het resultaat van een consensus na lange discussies tussen de organisatoren en de overheid, wat neerkomt op meer dan 80.000 plaatsen in het Stade de France. Ze zullen de passage van boten vanaf bruggen en pieren in de rivier kunnen volgen.

Toegang vanaf de hogere platforms is gratis en vanaf de lager betaalde. Dat aantal van 600.000 kan veranderen afhankelijk van de context, wetende dat regelgevers dit graag willen “verbeteren”. Het aantal betaalde tickets is niet gespecificeerd.

6

…zoals het aantal kilometers dat de atletenboten zullen afleggen tussen de Pont d’Austerlitz en de Pont d’Ena. Het volstaat om op tv de mooiste Parijse locaties te tonen: de Notre Dame, het Louvre, Pont Alexandre III … 80 gigantische schermen zullen onderweg worden geïnstalleerd.

160

…zoals het aantal boten dat op de Seine zal drijven om de delegaties van de landen die deelnemen aan de Olympische Spelen te vervoeren.

10.500

…comme le nombre de sportifs et sportives venus du monde entier pour 15 jours de compétition du 26 juillet au 11 août 2024. Morgen.

READ  Slecht nieuws voor een medewerker!

120

…zoals het aantal staatshoofden verwachtte. De verwachting is dat meer dan honderd vorsten of regeringsleiders uit de aanwezige landen de openingsceremonie zullen bijwonen.

1

…zoals de verwachte miljard kijkers voor het geplande concert van 15.15 uur, dat tot op de millimeter wordt gekalibreerd en maandenlang wordt voorbereid. De artistiek leider is nog niet bekend en wordt “in de loop van 2022” geselecteerd.

x

…als een mysterieus figuur over de kosten van de ceremonie. In deze fase van het project is nog geen betaling gedaan. “Maar we zullen binnen ons budget zitten”, verzekerden we de kant van de organisatie. Het gedeclareerde budget voor de Olympische Spelen van Parijs 2024 als geheel is € 7,3 miljard.