Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Perpignan: de houder van verschillende Guinness-records, het goud van de hoofdbrander Christian Falco

Christian Falco, de meesterbrander van Unlimited uit Perpignan, is vrijdag 5 augustus op 78-jarige leeftijd overleden. Met zijn uitzonderlijke prestaties heeft hij zijn stempel gedrukt op de culinaire scene over de hele wereld.

Een origineel personage, gekleed in rood en met een hoed van dezelfde kleur, Christian Falco laat de Rotisserie jarenlang schitteren. Na een leven in het teken van lekker eten, stierf Mr. Roast op vrijdag 5 augustus op 78-jarige leeftijd.

Christian Falco, oorspronkelijk afkomstig uit Perpignan, valt op door zijn culinaire uitdagingen, de ene nog gekker dan de andere. “Hij was een buitengewoon karakter, Herinnert zich Jean Pluznik, chef-kok van Frankrijk en hoofd van Toques Blanches du Roussillon. Hij ging elke uitdaging aan, was innovatief op zijn eigen manier, maar was altijd serieus als het om koken ging.”. De chef-kok is nog steeds een fan. “Hij wist dat we niet op dezelfde manier kookten, maar hij deed het geweldig en hij beheerste zijn gereedschap echt… Om te doen wat hij aan het doen was, moet je met zo’n perfect koken echt weten hoe je de vuur, het spit, enz.”

Christian Falco won meerdere keren het Guinness Book of Records. Onder zijn wapenfeiten is er een barbecue van 380 kg gemaakt met een Arabische kameel van 550 kg, in Safi in Marokko, in 2007 of de 985,5 kg gekookt rundvlees aan het spit in 1996. En wie geen enkele uitdaging weigerde Hij heeft ook roze kalveren uit de Pyreneeën of bizons voorbereid, waarbij hij de kans niet miste om de Catalanen te laten profiteren van zijn vindingrijkheid.

READ  TPMP: 'Gijzeling', Gil Verdes reageert op Stromae's publiciteitsstunt op TF1 JT
De religieuze begrafenis zal plaatsvinden op vrijdag 12 augustus 2022 om 15.00 uur in de Rivesalt-kapel, gevolgd door de crematie om 16.30 uur in het crematorium van Perpignan.